Facebook hozzászólás
532

Mezei virágkarnevál Angliában

Nemcsak a Sárga tengeralattjáró vár Liverpoolban, a Lenon Reptéren. Bármerre is indulsz, mindenütt sárga nárciszmező fogad! És egyáltalán nemcsak a kicsi angol kertekben tündököl. Az erdőszélen, az autópálya mellett vadon pompáznak, amerre a szem ellát! csodálatos!  

Nárciszok az erdőszélen, Kép: László Márta

Nárciszok az erdőszélen, Kép: László Márta

Nem véletlenül sárga a tavasz és a tavaszi divat színe. Üdeséget, frissességet áraszt a hosszú tél után. Hát még amikor mindezzel a természetben találkozol! Bámultos nárciszmezők várnak Angliában mindenütt! Vadon nőnek és szaporodnak mindenütt.

Tavaszi virág-kisokos
Ahogy a divatban, úgy a virágkötészetben is folyamatosan változnak a trendek, ezért szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen csokrot érdemes választanunk, ha ajándékozunk, vagy éppen az otthonunkat szeretnénk hangulatosabbá tenni.

A nárcisz az angolszász népek egyik kedvenc virága, a tavasz hírnöke. Nemesítik is, számukat nyolcezerre becsülik. A szigetországban számtalan nárcisztársaság működik, amelyeknek a tagjai elhivatott kedvelői, termelői és lelkes nemesítői ennek a szép virágnak – írja Bálint gazda. 

A nárcisz a spárgavirágúak rendjébe, az amarilliszfélék családjába tartozó növénynemzetség. Nagyobbrészt trópusi vagy szubtrópusi, ritkán északi mérsékelt övi elterjedésű, hagymás vagy néha rizómás, sokszor tőlevélrózsás növények tartoznak ide – olvasható a Wikipédián.

Nárciszok az angol autópálya mellett, Kép: László Márta

Nárciszok az angol autópálya mellett, Kép: László Márta

Halálvirágnak tartották a görögök a nárciszt. A mitológia szerint Narkisszoszról kapta a nevét. A gyönyörű és meglehetősen öntelt görög fiú minden lányt visszautasított. Erre a sorsra jutott az egyik nimfa is. Ekhó bánatában a bosszúállás istennőjéhez fordult. Nemeszisz elátkozta Narkisszoszt: amikor az ifjú belenézett a víztükörbe, és meglátta magát benne, szerelmes lett – természetesen önmagába! Addig-addig gyönyörködött a látványban, hogy beleesett a vízbe, és megfulladt. E helyen nárciszok nyíltak.

Ez a kecses kis növény Magyarországra – olasz közvetítéssel – Mátyás király idején került.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!