Facebook hozzászólás
670

Miénk a legvirágosabb falu és a legszebb főtér Európában

Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe) a legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott, míg Tihany a falvak kategóriájában hozta el az arany minősítést.

A somogyi megyeszékhely a városok, Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on.

Kaposvár 2004-ben az Európa legvirágosabb városa címet megkapta, és főtere sem először részesült elismerésben. A Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben a somogyi megyeszékhelynek ítélte oda a legszebb magyarországi főtérnek járó díjat.miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját. A város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki.

Virágok a Kossuth téren, Kaposvár főterén 2017.  MTI Fotó: Varga György
Virágok a Kossuth téren, Kaposvár főterén 2017.
MTI Fotó: Varga György

Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az európai döntőn. Tavaly megkapta a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját is.

Tihanyi látkép Kép: hajozas.hu
Tihanyi látkép Kép: hajozas.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért. A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít.
Az európai versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

6 csodás hazai fürdőt ajánlunk – esős időre
A következő fürdőkben több dolog is közös. Nagyon sokan kedvelik őket, hiszen az ország legnagyobb fürdőversenyében, Az Év Fürdője 2017 szavazáson jól állnak, remek fedett medencéik és élményfürdőik vannak, és nagy tavaink mellől könnyen elérhetőek.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!