Facebook hozzászólás
329

Miért vagyunk annyira szerethetők?

Látnivalóink mellett termálfürdőinknek is köszönhetjük, hogy népszerű úti cél Magyarország. A választásnál fontos még, hogy megfizethetőnek és biztonságosnak tartanak minket – derült ki az egyik legismertebb hévízi hotel kutatásából. A hazai és külföldi utazási irodák körében végzett felmérésből az is jól látható, a vendégeknek az ország sokszínű gasztronómiája és a barátságos vendéglátás is fontos szempont.

Nemcsak a külföldi turisták száma, hanem költésük is évről évre növekszik a KSH adatai szerint. A bővülő turizmus kapcsán az egyik legnagyobb hévízi szálloda arra volt kíváncsi, hogy mely szempontok alapján választják a külföldi vendégek Magyarországot.

5 szuper tipp belföldi nyaraláshoz
Héviz, indiai vörös tündérrózsa, Kép: wikipedia
Héviz, indiai vörös tündérrózsa, Kép: wikipedia

Sokan belföldre tervezik a nyaralásukat, ami nem véletlen, hiszen ez többnyire kevesebb szervezéssel, rövidebb utazással jár. Ráadásul már itthon is jobbnál jobb helyek közül választhatunk. Hogyan tegyük tökéletessé a belföldi vakációt? Szabó Linda, az egyik legismertebb hévízi hotel szakértője abban segít, hogy milyen szempontokat mérlegeljünk belföldi szállásválasztáskor.

A kutatásba 28 európai és távol-keleti partnerirodát vontak be. A felmérés eredményei alapján a termálfürdők mellett a többi európai úti cél közül Magyarország kiemelkedik megfizethetőségével, valamint azzal, hogy biztonságos célállomás. A megkérdezettek úgy vélik, hogy az egészségügyi szolgáltatások, az egészség- és gyógyturizmus, valamint a gasztronómia terén is kitűnik hazánk. Az országba látogatók egy része néhány napra, de vannak, akik egy hétnél is több időre érkeznek, a termálfürdők életkort tekintve elsősorban a középkorúaknak és az idősebbeknek vonzóak.

Főként reumás panaszokkal keresik a külföldiek a hazai gyógyfürdőket

A vendégek túlnyomórészt reumával, gyulladásos ízületi és gerincbetegségekkel, ízületi műtétek elő- és utókezelése, illetve porckorongműtét miatt látogatják gyógyvizeinket. Sokan vannak olyanok is, akik konkrét panasz nélkül, általános kezelés, egészségmegőrzés céljából látogatják meg valamelyik fürdővárosunkat.

Kinn vagyunk a vízből
Mórahalom szerezte meg az idei Év Fürdője 2018 díjat. A közönség három kategóriára szavazhatott: Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője. A versengésben majd kétszáz fürdő vett részt. A Szent Erzsébet Gyógyfürdő elsősorban családias hagulata miatt kapta a legtöbb szavazatot.

Hévíz természeti adottságaival győzi meg a turistákat

A legtöbb hazai fürdővárost természetesen a termálvize miatt választják a turisták, de emellett számos más vonzereje is van ezeknek az úti céloknak. Hévíz esetében a természeti adottságok, a város hangulatos lankás utcái mellett a kedvező árak és a vendéglátás minősége is vonzzák a látogatókat. A megfizethetőség Zalakaros és Sárvár esetében is fontos szempont a kiválasztáskor, míg Budapest és Sárvár esetében a lokáció is mérvadó. Előbbi valószínűleg a közlekedés, a könnyebb odautazás miatt, míg Sárvár az osztrák határhoz való közelség miatt. Budapest azért is közkedvelt, mert több híres fürdővel rendelkezik, és bővelkedik kulturális programokban.

Top 5 szempont, amikor Magyarországot  választják
1. termálfürdőkben gazdag
2. megfizethető
3. biztonságos
4. barátságos
5. minőségi és sokszínű gasztronómia
Forrás: NaturMed Hotel Carbona

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!