Facebook hozzászólás
312

Minden szava Arany!

A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés; ha csak hobbid a zenélés, ezt a versenyt egyenesen Neked találták ki! A stílusban sincs kikötés, az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást a www.aranycore.hu weboldalon tudsz feltölteni.

Arany János, Kép: wikimedia
Arany János, Kép: wikimedia

Az AranyCORE-hoz az elmúlt hónapokban sokan csatlakoztak: Horányi Juli, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, vagy Szirtes Edina Mókus is egy-egy videóüzenetben buzdította a zenészeket a jelentkezésre, de sokan küldték el kedvenc Arany versüket is, hogy dal helyett egy-egy szavalattal járuljanak hozzá a kezdeményezéshez.

– Azért örülök az Arany János-emlékévnek, mert a klasszikus költészetnek, irodalomnak manapság nincs akkora divatja. De ha az ember irodalommal foglalkozik, nagyon fontos, hogy az alapoktól kezdje. Jó lenne, ha a fiatalok visszanyúlnának a gyökerekhez, amelyekből táplálkozunk. Zenészként úgy gondolom, hogy érdemes Arany János verseit elemezni, mert azok egy kerek egészet alkotnak, amely a mai dalszövegekről nem mindig mondható el, ezért is tartom nagyon fontosnak az AranyCORE-t – mondta Nagy Feró zeneművész.

– Fontos az értékeink megőrzése, és a versek megzenésítése segít ebben a küldetésben – erről már Patkó Béla Kiki, az Első emelet énekese beszélt.

A részletes játékszabályzatért, a rögzített versekért, valamint további információkért is érdemes a verseny oldalára látogatni: www.aranycore.hu. A legtöbb LIKE-ot szerző három versenyző és a zsűri díjazottja elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. A verseny különdíját – egy örömzenélést a VOLT-on – Lobenwein Norbert fesztiválguru adja át a legmenőbb, aranyat érő számért.

Magyar filmet nézni menő!
2017-ben több mint húsz magyar filmet mutattak be, filmgyártási szempontból tehát mindenképpen mozgalmas és bizakodó év volt. Ami az elmúlt időszakban változott az az, hogy a lelkesedés nézői oldalról is egyre inkább jelen van. A kétmillió fő idei nézőszám nem lehet a véletlen műve. A közönség kezdi felfedezni a magyar filmet, hiszen van is mit. Milyen jó lenne természetesnek venni lassan, hogy ha magyar film indul valamilyen nemzetközi megmérettetésen, ott meg is nyeri a kategóriáját. A Saul fia óta akár ezt is el tudjuk képzelni.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!