Facebook hozzászólás
566

Mint egy svéd nyári lak

A munkahelyi egészséget és jóllétet szolgálja az új lobby-koncepció. A cél, hogy egy irodaházba belépve a hall ne egy váróterem vagy irányítóközpont érzetét keltse, hanem egy kedves üdvözlő helyiségét. A világszerte elismert Henning Larsen építészei a Skanskával karöltve olyan teret alkottak, amelyben úgy érezhetjük magunkat, mint egy hamisíthatatlan svéd nyári lakban.

Skandináviában a Sommarstuga – a hagyományos svéd nyári lak – a tökéletes példa egy olyan helyre, ahol az embereknek pihenésre, találkozásokra és minőségi időtöltésre nyílik lehetőségük. Jellegzetességein alapul a Skanska-irodák fogadótereinek újragondolása és újratervezése.

Lobby, Kép: Skanska
Növényekkel, párnákkal, Kép: Skanska

– A Henning Larsen-nél a skandináv megközelítés célja olyan tervezési megoldások nyújtása, amelyek egyszerre hordozzák az egyenlőség,

Így lehetsz egy kicsit boldog dán
A szürke, borongós télben is boldogok a dánok, ennek titka sajátos derűjük, a Hygge. A kifejezés az élet egyszerűsítéséről szól, lelassítva a barátokkal, a családtagokkal együtt töltött pillanatokat. A világszerte népszerűvé vált érzést, Zai Viktória, a Poli-Farbe lakberendezője mutatja meg.

az innováció és a funkcionalitás jegyeit. Büszkék vagyunk a szintén skandináv gyökerekből táplálkozó Skanska-val közös együttműködésünk folytatására. Cégünk – az innováció és a vállalati kultúra építészeti tervekké való átalakításában szerzett tapasztalataira alapozva – biztos abban, hogy hozzájárul a Skanska egyedülálló skandináv szellemiségének átadásához Közép-Európában és azon túl – mondta el Viggo Haremst, a Henning Larsen müncheni irodájának partnere és tervezőigazgatója.

Lobby gyerekekkel, Kép: Skanska
Amíg apa tárgyal…, Kép: Skanska

A dán építészeti stúdió tervének fő jellemzői a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség. Az új Skanska-lobby koncepciója könnyen átrendezhető

Pannkakor – svéd palacsinta
Egyszerű, kedvelt étel a palacsinta Svédországban is. Általában lekvárral töltik meg, és feltekerik. Bármilyen kompóttal is finom, illetve sós töltelékek alapjaként, például hirtelen sült zöldségekkel is kiváló. Ezt a receptet Anna Brones könyvében, a nemrég magyarul is megjelent Lagomban, avagy a boldogság hét titkában találtam.

– így igazodva a vállalat minden egyes jövőbeni irodaházának sajátosságaihoz, de vannak egyforma elemek is. A dizájn számos kulcsfontosságú részleten alapul, például meleg és kellemes fényeket, természetes anyagokat használnak. A terek alkalmasak a különböző találkozókra és a pihenésre.

– A Skanska arra törekszik, hogy megváltoztassa az emberek épületekről való elképzeléseit. Egy jobb társadalomért dolgozunk, és bármit is csinálunk, annak az emberek állnak a középpontjában. Az irodaházainkhoz felhasznált fejlett proptech-megoldások és az új lobby koncepciója mind-mind az alkalmazottakat szolgálják. A cél, hogy kényelmes és nyugodt körülmények között végezhessék munkájukat. Úgy gondolom, hogy ez az együttműködés átalakítja a közép-európai irodapiacot – tette hozzá Katarzyna Zawodna, a Skanska közép-kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletágának vezérigazgatója.

Lobby, üldögélve, Kép: Skanska
Mint egy svéd nyári lak, Kép: Skanska

A Henning Larsen által tervezett első fogadótér már épül is egy varsói irodaházban, a Spark komplexum felhőkarcolójában.

A boldogság svéd titka
Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!

A Spark az első lengyelországi irodaház, amely várhatóan idén a negyedik negyedévben, úgynevezett WELL bizonyítványt szerez.

– Irodaházaink kialakítása skandináv elemeken alapul, ami, a közös terekhez rendelt hasznos funkciókkal együtt a munkahelyi kényelmet nyújtja. A Skandináv Lobby koncepciója egy magától értetődő lépés a Skanska épületek fogadótereinek stílusegységesítése felé, a szokásos tranzit helyszínt olyan térré alakítva, ahol az emberek örömmel töltenek időt – munkával, kávézással, kollégákkal találkozva. Szándékunk, hogy a lobbyjaink még barátságosabbak legyenek, és még jobban szolgálják a közösségi életet – mondta Mariusz Wieczorek, a Skanska Magyarország projektigazgatója.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!