Facebook hozzászólás
374

Mogyorós-csokoládés ízű az év fagylaltja!

Az opera royal elevezésű fagylalt érdemelte ki 2015-ben az év fagylaltja címet. A belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt ízcsodát több, mint 80 alkotás közül választotta ki június 1-jén a zsűri a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában.

A győztes fagylaltkülönlegességet Mányoki Krisztián pátyi cukrászmester, a Cafe Trevi Cukrászda tulajdonosa készítette. A versenyt 18. alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, idén 41 csapat nevezett 2-2 fagylalttal. Ebben az évben a kötelező íz a sárgabarack volt, e mellett egy szabadon választott ízt választhattak a cukrászok.

Az év fagylaltja MTI Fotó: Ujvári Sándor

Csuta Zsolt csákvári mestercukrász, a zsűri elnöke kiemelte, hogy „soha nem látott ízkombinációk” jelentek meg, ami egyébként a verseny kiírásában feltételként is szerepelt. Az volt a cél, hogy a verseny a szakma fejlődését segítse elő, ezért újdonságokat kellett bemutatni – mondta a mestercukrász. A győztes fagylaltok receptúráját a szakmai berkeken belül közreadják, így mindenki elkészítheti és árulhatja az édességeket, amelyekhez az ország minden szegletében hozzá lehet majd jutni.
A kötelezően készített, sárgabarack ízesítésű fagylaltok is óriási ízválasztékkal vonultak fel. Nem mindegy, hogy a gyümölcs honnan származik, hogy mennyit tesznek belőle a fagylaltba, vagy milyen kiegészítő anyagokat adnak hozzá – hangsúlyozta a mestercukrász, aki szerint a magyar fagylaltkészítők legjobbjai fel tudják venni a versenyt a világ élmezőnyével.
Csuta Zsolt korábban már kétszer megnyerte a versenyt, harmadszor a kötelező kategóriában lett első, így a vándorkupát is hazavihette.
A zsűrinek tagja volt többek között Ákos énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere, Frittmann István borász, valamint Liptai Klaudia televíziós személyiség.
A fagylaltok versenyével párhuzamosan zajlott a Magyarország tortája versenyre nevezett sütemények előzsűrizése is. Az idén 31 tortával neveztek és közülük négyet juttatott tovább a zsűri a következő fordulóba, amely a lajosmizsei Tanyacsárdában lesz június 29-én.

Tavaly a mézes-diós hecsedli lett az Év fagylaltja!
Félszáz fagyicsoda közül választott ki a szakértő zsűri Soltvadkerten az Év fagylaltját. A címet a különleges ízvilágú mézes-diós hecsedlifagyi érdemelte ki 2014-ben. Úgy tűnik, a gyümölcsös ízek a nyerők, mert május elején a balatoni régió befutója egy szamócás pezsgős marcipánfagylalt lett.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!