Facebook hozzászólás
364

Moss aranyat a Millenárison!

2016. június 11-12-én ismét megrendezik a Millenárison az Ásványbörzét, azonban ezúttal a Geológiai Napokkal együtt.  A kiállítás két napon keresztül, hazai és külföldi kiállítókkal, kicsiket és nagyokat is megmozgató programokkal, valamint drágakövekkel várja a látogatókat.

Csillogó kék-sárga ásvány, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A Lelkes Ásványbörzéket több mint fél évtizede rendezik meg az ország különböző pontjain. Évi hét börzét látogathatunk meg Soprontól, Győrig, és persze Budapesten is. A rendezvények alkalmanként csaknem 8000-es látogatottsággal zajlanak. A látogatók nemcsak megcsodálhatják, hanem meg is vásárolhatják a bemutatott ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, valamint az ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat. Az érdeklődők olyan kiállítók kincsei közül is válogathatnak, akik saját maguk is gyűjtik a bemutatott ásványokat.

A Geológiai Napok a börze szakmai profilját hivatottak képviselni. A geológiát és a földtant szeretnék közelebb vinni a gyerekekhez és a felnőttekhez. A programsorozat partnerei közt többek között megtalálhatjuk az ELTE Ásványtani Tanszékét, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézetet, a Magyar Természettudományi Múzeumot, a Magyarhoni Földtani Társulatot, a Miskolci Egyetemet és az MTA ATK TAKI-t is.

Lila-fehér ásvány, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A szakmai programok mellett, természetesen a laikusok számára is sok érdekességgel kedveznek a börze szervezői. Kitelepített mobilplanetárium, földtudományos játszóház, 3D-s vetítés, aranymosás, kreatív játszóház, kisállat- és kígyósimogató, egészségsziget, bonsai-kiállítás valamint ezoterikus szolgáltatások is várják a kíváncsiskodókat.

A szórakoztató programok, a nézelődés, és a vásárlás mellett idén sem maradnak otthon azok a szakemberek, akik drágakő-határozással foglalkoznak, így mindenképpen érdemes magunkkal vinni kétséges eredetű és fajtájú drágaköveinket, ékszereinket is.

A programot a Millenáris B épületében rendezik június 11-12-én délelőtt 10 órától este 7-ig.

Kedves szülők és nagyszülők! Itt egy egész nyárra szóló program is! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!