Facebook hozzászólás

Most végre a saját bőrödön is élvezheted!

A fikciós művek hagyományosan szavak, képek révén váltanak ki érzelmeket, empátiát az olvasóból. Most mindez fokozható: a „viselhető” könyv szenzorok révén érzékeli, hol tart az olvasó, s egy különleges mellényen keresztül a cselekménynek megfelelő ingerekkel bombázza őt. Garantált az átélés!

Szó szerint a saját bőrükön érezhetik az olvasók a történet főszereplőjének érzelmeiben vagy fizikai állapotában bekövetkező változásokat a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT), kutatók, szerint mivel az általuk kifejlesztett mellény képes a szívverés ütemének megváltoztatására, a felsőtest összeszorítására és a test bizonyos pontjaira irányuló hőmérséklet-változtatásra. A mellény a cselekmény hangulatához igazítva „rezegteti” az olvasót.

A szakemberek James Tiptree Jr. The Girl Who Was Plugged In című tudományos-fantasztikus regényét használták fel a „viselhető” könyv prototípusának elkészítéséhez. A kötet borítóját 150 LED-fényforrással terítették be, hogy a cselekmény helyszínéhez és hangulatához igazodva biztosítson háttérvilágítást az olvasónak – idézi az MTI a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadását.

A Sensory Fiction elnevezésű projekt készítői azért választották ezt a művet, mert – mint mondják – „hihetetlen mennyiségű helyszín és érzelem található benne”. A főszereplő a legőszintébb szerelmet és a legmélyebb kétségbeesést is megtapasztalja, emellett a barcelonai napsütés szabadságát éppúgy, mint egy sötét, nyirkos pince fogságát.

Nem minden kutatás sikeres…
Titánsárkányt kapott, nem valódit – bocsánatot is kértek emiatt ausztrál tudósok egy hétéves kislánytól: nem sikerült tűzokádó sárkányt teremteniük neki.

A hálózatba kapcsolt érzékelők és működtető szerkezetek kombinációjának használata révén a szerzők a szavak és képek mellett új eszközöket kapnak a történetmeséléshez, a hangulatok és érzelmek megjelenítéséhez, miközben továbbra is elegendő szabadságot hagynak az olvasó fantáziájának.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 147

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!