Facebook hozzászólás
424

PREMIER ELŐTTI VETÍTÉSEK

Mozinet Filmnapok

Október 22. és 25. között 15 városban rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat, aminek egyik különlegessége, hogy bizonyos vetítések után, a filmekben felvetett témákhoz kapcsolódó beszélgetést is rendeznek a budapesti Puskin moziban.

Budapest mellett Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szentendre, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Veszprém ad otthont a világ legnagyobb fesztiváljait megjárt nyolc filmnek, jóval a hazai országos mozibemutató előtt.
A vetítéseket követő beszélgetésekben a közönség találkozhat majd Demetrovics Zsolt addiktológussal, Kánya Kinga gyászterapeutával, Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértővel, Tamás Gáspár Miklós filozófussal, Zentai Lillával, a Menedék Egyesület munkatársával, Kormos Anett humorista-újságíróval és Szirmai Gergely videóbloggerrel. 

Wendy

A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezőjének, Benh Zeitlin új filmje a Sundance-ről érkezik hozánk. A Newsday kritikusa szerint az alkotás „Pán Péter történetének mozgalmas és erőteljes, elsősorban a felnőtteket megcélzó feldolgozása”.

Wendy
Wendy

Amíg tart a nyár

A 77. Velencei Filmfesztiválon debütált Shannon Murphy bemutatkozó rendezése, az Amíg tart a nyár, melyben egy tinédzser lány számára az első szerelem egyben az utolsó is.

Amíg tart a nyár
Amíg tart a nyár

Sweat

Az idén minden tekintetben rendhagyó Cannes-ból két film érkezik. A Sweat az Indiewire írása szerint „az egyik legintenzívebb filmes betekintés a közösségi média árnyoldalaiba”. A történet főszereplője, Sylwia mindent a maximumon pörget, teljes életét az edzőteremben és az online térben éli. A látszólagos tökéletesség felszíne alatt azonban meg nem értettség, elzárkózás, magány és szeretetéhség rejtőzik, amit egy idő után már nem tud elrejteni a külvilág elől.

Sweat
Sweat

A beszéd

A beszéd pedig az év francia vígjáték meglepetése. Intelligens humora, váratlan fordulatai és vizuális megoldásai biztosan sokáig velünk maradnak.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!