Facebook hozzászólás
185

Művészeti maraton a pszichiátriai betegekért

24 órán keresztül alkotnak együtt hivatásos és amatőr művészek, valamint pszichiátriai betegségekben érintett alkotók szeptember 3-án és 4-én. A Lilly Hungária Kft. támogatásával, és a Budapest Art Brut (BAB) Galéria alkotóközösségének és munkatársainak közreműködésével életre hívott művészeti maraton célja, hogy a közös alkotáson keresztül minden résztvevő megrajzolhassa az „élet vonalait”, képben, rajzban fogalmazza meg, hogyan látja az emberi psziché és a lélek rejtelmeit. 

Ma már világszerte ismertek és elismertek a pszichiátriai betegségben szenvedő művészek alkotásai. Egyedi, érdekes és értékes módon mutatják be a körülöttük lévő világot, öntik formába a gondolataikat. Az Art Brut irányzat célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse ezeket az alkotásokat, lehetővé tegye a pszichiátriai betegségekben érintettek értékeinek, látásmódjának megosztását, megszűntesse a pszichiátriai betegek sajnálatos módon gyakran tapasztalt társadalmi megbélyegzését. A Pyschart 24 olyan rendhagyó, Magyarországon eddig példa nélküli kezdeményezés, amely egy adott témában közös alkotásra hívja a pszichiátriai beteg és a betegségben nem érintett hivatásos és amatőr művészeket, azért hogy megmutathassák: a művészet kifejező ereje, közös nyelve, értékteremtő képessége teljes mértékben független helyzettől és egészségi állapottól.

2010. szeptember 3-a, 12 órától 2010. szeptember 4-e 12 óráig közös alkotóműhellyé változik a Vista Rendezvényház (1061 Budapest, Paulay Ede utca 9.), ahová minden alkotni szándékozót és érdeklődőt várnak a szervezők. Az alkotásokhoz szükséges valamennyi feltételt (festő eszközök, állvány, frissítők stb.) a szervezők biztosítanak. Az esemény során 50 festőállvány áll a résztvevők rendelkezésére, akik a www.artbrut.hu honlapon jelentkezhetnek 2010. szeptember 1-e, 12 óráig.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!