Facebook hozzászólás

Na, idén hol durran a magyarok pezsgője?

Budapest, Prága és Hajdúszoboszló az élen! Bravó! Idén is elkészítette az egyik legismertebb szálláskereső weboldal a magyarok által legkeresettebb szilveszteri úti célok listáját. Ó, és van még itt egy-két érdekesség! Kalandra fel!

Adatok
A lista a trivago.hu weboldalon 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott kattintási adatokon alapszik. Az átlagos kattintott árak a hotelekre, standard kétágyas szobára és 1 éjszakára vonatkoznak.

A felmérés legérdekesebb ténye, hogy a magyarok – ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel – szívesebben töltik itthon a szilvesztert, hiszen 20-ból 13 embernek belföldi úti célja.

Prága este, Kép: pxhere
Prága, Kép: pxhere

A lista 1. helyén Budapest, az örök kedvenc áll 39 694 forintos átlagos kattintott árral. A főváros lehetőségek tárházával várja a látogatókat, legyen az kulturális kikapcsolódás, fürdő látogatás, vagy önfeledt szórakozás. Prága szerezte meg a népszerűségi lista 2. helyét jóval magasabb, majdnem 64 000 forintos átlagárral. Ismét jól teljesítettek a fürdővárosok, hiszen Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadikként került fel a dobogóra. A jótékony hatású gyógyvíz és a szállodai wellness szolgáltatások felértékelődnek a tél beköszöntével. Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő úti célok is felkerültek a szilveszteri listára. Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20 közé a legmagasabb, több mint 95 000 forintos átlagos kattintott árral.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!