Facebook hozzászólás
395

KINT VAGYUNK A VÍZBŐL?

Nagyon drágák a magyar fürdők a fizetésekhez képest

A bérekhez képest a legdrágábbak közé tartoznak Európában a budapesti fürdők. Még a hazaiaknak szóló kedvezménykártyával is csak középmezőnyben vagyunk. A turisták verik fel az árakat? Vagy a bérek túl alacsonyak?

Külföldön járva feltűnt, hogy a nyugat-európai termálfürdők, élményfürdők, uszodák, ha drágábbak is a hazaiaknál, nem annyival, mint amennyivel magasabbak a fizetések. Mivel ma már minden fontosabb fürdőnek van saját honlapja, a Privátbankár.hu készített egy táblázatot, ahol az átlagfizetéshez képest is megnézték az árakat.

Privátbankár-gyűjtés
Privátbankár-gyűjtés

Németországban, Ausztriában, Svájcban és más országokban a helyi átlagfizetésekhez képest szinte minden fürdő olcsóbb, mint a budapesti csúcsfürdők. A drágaság itthon főleg a turistáknak lehet köszönhető.

Sokan nem hallottak róla, de létezik egy olyan kedvezmény, ami a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező vendégkör számára ad  jelentős kedvezményt a Gellért és a Széchenyi fürdőbe. A négy órára szóló budapesti Zsigmondy Klubkártya 5 ezer forintba kerül, a nettó átlagbér 1,27 százalékáért juthatunk vele belépőhöz, ez is legfeljebb középmezőnynek mondható a körkép szerint. Bővebben a Privátbankár.hu-n!

Kép: gellertfurdo.hu

Kinn vagyunk a vízből

Orosháza, Gyoparosfürdő, Kép: Magyar Fürdőszövetség
Kép: Magyar Fürdőszövetség

Mórahalom szerezte meg az idei Év Fürdője 2018 díjat. A közönség három kategóriára szavazhatott: Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője. A versengésben majd kétszáz fürdő vett részt. A Szent Erzsébet Gyógyfürdő elsősorban családias hagulata miatt kapta a legtöbb szavazatot.  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!