Facebook hozzászólás
297

Nassolnivaló költemények, egyenesen a kemencéből

Magyar költők előtt tisztelegnek egy magyar startup alapítói: kemencében pörkölt finomságaikat költemények inspirálják.  Nem csak a nassolni valók nevei utalnak versekre, de az ihletet adó költemény egy részlete is olvasható a csomagolásokon.

A gasztronómia élmény mellett egy kis kulturális csemegét is kínálnak az alkotók.   Pontosan egy évvel ezelőtt, a Magyar Költészet Napján indította el Dióhéj nevű vállalkozását Treiber Daniella és Tóth Nándor.

Őszies lágy trillák, Színek víg mandulái, Füstösek, furcsák, bogyósak, bíborak
– néhány az egyedi fűszerezéssel, saját receptúra alapján, kézzel készült, izgalmas ízélményt kínáló nassolnivalóból. A Dióhéj kemencés ínyencségei házi kemencében pörkölt olajos magvakból, a vidék kertjeinek napon szárított gyümölcseiből és zöldségeiből, fűszerekből és belga csokoládéból készülnek minimális só- és cukortartalommal.

Az alapítók Kép: sajtóanyag

„Egy badacsonyi baráti nyaraláson született meg az ötlet. Beszélgettünk és közben nasiztunk. Megettem egy karamellás mandulát és hozzá pár szem mazsolát, így együtt fantasztikus ízük volt. Kitaláltuk, hogy sokkal izgalmasabb, egészséges nassolni valókat lehetne készíteni, mint amik elérhetőek. Elkezdtük összerakni a terveket, és beindult a kísérletezés a receptekkel” – kezdte Daniella a történetüket.

Pontosan egy évvel ezelőtt pedig elindult a Dióhéj. Mindkét alapító a biztos állását adta fel, hogy a kemence mellett és a piacokon töltsék mindennapjaikat. Míg Daniella a receptekért felel, Nándi  az értékesítési munka mellett éjszakánként magyar költők műveit bújja inspirációért, amelyek aztán a termékek nevében és csomagolásán is visszaköszönnek.

„Szerettük volna egy kicsit feldobni a délutáni nassolást a csemegéinkkel, ezért találtuk ki, hogy amellett, hogy új édes és sós ropogtatni valókat kínálunk, a verseket is visszacsempésszük a mindennapokba” – mondta a koncepcióról Nándi. „ Az elmúlt egy évünk nagyon sok munkával telt, de sikerült szép eredményeket elérnünk. A Dióhéj csemegéket vásárok mellett már számos kézműves termékeket is áruló boltban és vendéglátóhelyen lehet kapni, de szállítunk például a Four Seasons Hotelbe, és a Prezi is rendelt már tőlünk ajándékba.”

Jelenleg 10 féle Dióhéj csemege elérhető, de folyamatosan érkeznek majd az újabb és újabb, versek által inspirált ízek.

Ember vagyok, így vagyok nevetséges
József Attila bármelyik verséből idézünk, mindig találunk napjainkra vonatkozó aktualitást is, legyen szó politikáról, hazáról, szerelemről, magányról vagy bármilyen érzésről emberi kapcsolatról. Most összegyűjtöttünk néhányat, remélve, hogy a Költészet napja alkalmából sokan nyitogatják ma is a versesköteteket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!