Facebook hozzászólás
367

Ne csak a pezsgő gyöngyözzön Budafokon

Meghosszabbította október 5-éig pályázati határidejének lejártát a budafoki önkormányzat. A testület olyan fiatalok friss ötleteit várják, amelyekkel új lendületet és vadonatúj arculatot adhatnak a budai kerületnek. Azt szeretnék, ha Budafok határozott helyet foglalhatna el Budapest turisztikai térképén, és neve egyet jelentene az élménydús kikapcsolódással, a gazdag borkultúrával, hiszen a pályázat a bor- és a pezsgőkészítés széleskörű megismertetését helyezi középpontba.

Budafok-Tétény Önkormányzata ötletpályázatot hirdetett, melynek célja, hogy megszülessen a XXII. kerület, mint Bornegyed arculata. Sok kérés érkezett a pályázat meghosszabbításával kapcsolatban, melynek a szervezők eleget is tesznek: a pályázók október 5-ig adhatják be ötleteiket az önkormányzatnak.

Budafok központja, Kép: önkormányzat
Budafok központja, Kép: önkormányzat

Az előzsűrizéssel október 11-éig végeznek a szakemberek, ezalatt kiválasztják a legjobb öt pályamunkát. Az első helyezett 300.000 forintot és 4 üveg bort kap. A díjátadót október 19-én rendezik.

A pályázatról bővebben itt olvashatsz részleteket!

Maga Széchenyi – a PEZSGŐ keresztapja
Degorzsálás utáni pezsgőt kóstolok!
Degorzsálás utáni pezsgőt kóstolok!

Két alkalommal iszom pezsgőt, amikor szerelmes vagyok, és amikor nem! E mondatot Coco Chanelnek, a XX. századi francia elegancia megteremtőjének, a divattervezőnek tulajdonítják. A pezsgő pedig francia honban született! Nálunk kissé mostohán bántak vele az utóbbi évtizedekben, de ma ismét szeretnék életre kelteni a tradicionális pezsgő gyártását, és célul tűzték ki a pezsgőkultúra kiteljesedését is – ez derült ki a Wineglass Sajtóklub résztvevőinek, amikor Budafokon meglátogathatták a Törley Pezsgőpincészetet.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!