Facebook hozzászólás
297

Ne csodálkozz, ha sok panaszt okoz az időjárás!

Egészen extrém módon alakult az idei tavasz időjárása: minden rekord megdőlt a szélsőségességben. Ez nagyon sok embernek okoz komoly panaszokat, de van segítség!

A tavasz első hónapja igazi téli időt hozott, március például végéig fagyoskodtunk – tájékoztat Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika  igazgatója.

Béka a napágyon, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Majd az átlagosnál 3 fokkal hidegebb márciust egy rekorddöntő meleg április követte, majd 5 fokkal volt melegebb a havi átlaghőmérséklet mint a szokásos értékek, és ezzel minden idők legmelegebb áprilisa, nyarat idéző időjárás köszöntött ránk – tette hozzá a szakember.

Összességében 12 fokot ugrott 1 hónap alatt a hőmérséklet, ami nagyon sok ember szervezetét szervezetét terhelte meg extrém módon! Nagyon sokan jelentkeznek kínzó fejfájással, ingadozó vérnyomással, megszaporodtak a keringési és légzési panaszokkal élők tünetei is. Jellemző az energiátlanság, tartós fáradtságérzet, és sok a figyelmetlenségből származó baleset is.

Az érzékeny emberek helyzete egyelőre nem javul, a múlt hét végén beindult hőhullám ezen a hétvégén is kitart, többfelé 30 fokos kánikula, erős napsütés várható. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében pedig fülledtté válik az idő, komolyan megterhelve az asztmások szervezetét. Az életminőséget rontó tünetek időjárás eredetének kivizsgálására, kezelésére ma már megfelelő tudományos módszerek állnak rendelkezésre.

Fokozatos lehűlés csak a jövő hét elejétől várható! Szép hétvégét!

Tavaszi méregtelítés – okosan!
A hideg időszakban mindannyian nehezebben vesszük rá magunkat a méregtelenítésre, pedig érezzük, hogy a szervezet leterhelt, hiszen nemcsak a nadrág feszesebb, hanem a kedvünk is feszültebb. Tudomásul kell vennünk, hogy testünknek is szüksége van időnként egy nagytakarításra. A méregtelenítő eljárásokkal az a célunk, hogy semlegesítsük és eltávolítsuk a lerakódott toxinokat, éppen úgy, ahogy a port is letöröljük időnként lakásunk eldugott zugaiban.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!