Facebook hozzászólás
697

ROST ANDREA ÉS MIKLÓSA ERIKA IS KÖZTÜK VAN

Négy operaénekes énekli a himnuszt az idei magyar Forma-1-en

Mivel rendhagyó lesz idén a Magyar Nagydíj, az első zárt kapus Hungaroring-versenyhez rendhagyó Himnusz is dukál. Az óvintézkedések miatt nem élőben csendülnek fel Erkel Ferenc szerzeményének dallamai, ezért nem egy, hanem négy művész tolmácsolja a sportszerető közönségnek a magyar Himnuszt

A művészeket a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri. A felvétel közben a zenekar tagjai igazán otthon érezték magukat a Hungaroring 12-es kanyarjában – annak ellenére, hogy a Magyar Nagydíjakon megszokott hőségből nekik is kijutott. Csakúgy, mint a nagyszerű művészeknek, Miklósa Erikának, Rost Andreának, Molnár Leventének és Ninh Duc Hoang Longnak. 

.

Rost Andrea a Hungaroring aszfaltján. Fotó: Hungaroring
Rost Andrea a Hungaroring aszfaltján. Fotó: Hungaroring

 

„Ezzel a Himnusszal most kilépünk az ország határain túlra. Tízmillió ember nézi meg világszerte. Sokan közülük talán azt sem tudják, hol van Budapest vagy Magyarország – és egyszer csak a Himnuszunk ott lesz mindannyiuk otthonában. Szeretek vezetni, szeretem a gyors autókat. Imádom a száguldást, ezért egy kicsit irigykedem a pilótákra, hogy ezen a csodás pályán vezethetnek” – mondja Rost Andrea, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

„Énekeltem már Himnuszt a Magyar Nagydíj előtt. Emlékszem, a célegyenesben állva azt éreztem, Magyarország nagy és szép, és remek dolog egy ilyen utazó cirkusz részének lenni, ha csak rövid időre is. A mostani mezőnyből Vettelnek szurkolok” – árulja el kedvence nevét Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

Mikósa Erika a magyar Forma-1 helyszínén. Fotó: Hungaroring
Mikósa Erika a magyar Forma-1 helyszínén. Fotó: Hungaroring

 

„Nagyon emlékezetes volt, amikor élőben énekeltem a Himnuszt néhány éve. Sose felejtem el, várakoztam a rajtrácson a törtfehér ruhámban és magas sarkú szandálomban, hogy sorra kerüljek, amikor valaki a boxutca falán lévő kerítés nyílásán átugrott – és kis híján átesett rajtam. A frászt hozta rám, bár rögtön bocsánatot kért. Utóbb kiderült: a késésben lévő Lewis Hamilton volt az” – meséli Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

„Eddig kétszer énekeltem a magyar Himnuszt, egyszer Tokióban és egyszer Londonban, ami azt is jelenti, hogy Magyarországon ez lesz az első alkalom, amire nagyon büszke vagyok. S nem csak azért, mert a magyar Himnusz egyszerűen gyönyörű, hanem azért is, mert nagyon szeretem a Formula 1-et, sőt, titkon arról álmodom, hogy egyszer vezethetek egy ilyen autót” – teszi hozzá Ninh Duc Hoang Long vietnami operaénekes, a Virtuózok győztese.

„Az F1-nek a zenészek között is megvan a varázsa. Büszkék vagyunk, hogy ez a Himnusz velünk szólal majd meg a harmincötödik Magyar Nagydíj alkalmával. Zenészeink pedig az unokáiknak is elmondhatják, hogy ezen az aszfaltcsíkon muzsikáltak” – mondja Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar Liszt Ferenc-díjas ügyvezető zeneigazgatója.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!