Facebook hozzászólás
195

Nekünk is kellene egy Elton John! Igen, pont azért!

Ismét Sir Elton John, vezeti azt a  brit listát, amelyre azok kerülnek fel, akik az előző évben vagyonuknak legalább az egy százalékát nemes ügyek támogatására fordították.

 

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap minden évben összeállítja azoknak a listáját, akik a legtöbbet áldozták személyes vagyonukból jótékonysági célokra.

Kép: Elton John Facebook oldala

Az idei összeállítás kimutatja, hogy az elmúlt esztendőben minden eddiginél többen, 105-en lépték át ezt a határt, és az általuk adott 2,58 milliárd font (csaknem 1100 milliárd forint) is abszolút rekord. A szupergazdagok adományainak összege tavaly 7,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
A vagyonukból egy százaléknál többet mások megsegítésére fordító hírességek listáját Sir Elton John, a brit rock világsztárja vezeti több mint 24 millió fontos jótékonykodással. Sir Elton az elmúlt egy évben összvagyonának 8,9 százalékát fordította erre a célra, elsősorban az AIDS-betegségben szenvedők támogatására létrehozott nagy-britanniai és amerikai alapítványain keresztül.
A Coldplay együttes 3,8 millió fontot adott jótékonysági programokra; ez a tagok összvagyonának 1,8 százaléka. A One Direction sem volt szűkmarkú: a zenekar tagjai 1,2 millió fontot juttattak különböző segélyszervezeteknek, vagyis összesített vagyonuk 1 százalékát áldozták erre a célra.
Steven Gerrard, a Liverpool futballcsapatának kapitánya is nagyvonalú volt tavaly: 1,3 millió fontot adott jótékony célokra; ez vagyonának 3,1 százaléka. Gerrard jótékonykodásának legnagyobb egyedi kedvezményezettje a liverpooli gyermekkórház, amelynek a futballsztár 500 ezer fontot juttatott.
Eric Clapton gitáros, a brit rock egyik legnépszerűbb veteránja 1,4 millió fonttal támogatta saját Crossroads alapítványát, amely az alkohol- és a drogfüggő szenvedélybetegek gyógyítását segíti.

Woody Allen-múzeumot nyitnának Barcelonában
Woody Allen életét és munkásságát bemutató múzeumot nyitnának Barcelonában – erről az ötletgazda Jaume Roures beszélt a TV3 katalán tévécsatornának pénteken.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!