Facebook hozzászólás
1 364

Nem érdekel a péntek 13. se! A fekete cica is CICA!!!

Az Állatok Világnapja alkalmából a dél-afrikai Naspers csoport érdekeltségébe tartozó eMAG.hu fekete macskás videójával hívja fel a figyelmet azokra a kisállatokra, akik segítségre szorulnak. A társaság a videó mellett 200 ezer forinttal támogatja a húszéves Árvácska alapítványt is.

Fekete cica közeli, Kép: eMAG
Kép: eMAG

A fekete állatokat babonából sokkal kevesebben fogadják örökbe, mint más színű társaikat. A vállalat éppen ezért támogatja azokat a kedvenceket, amiket valamilyen okból kirekesztenek. Megdöbbentő adatokkal állunk szemben, ugyanis évente mintegy 150 000 állatot altatnak el, ugyanakkor a 114 hivatalosan regisztrált menhelyeken mindössze 10 000 négylábú kedvencet tarthatnak egyszerre.

A segítségnyújtásra szánt oldalukon (https://www.emag.hu/campaign/allatok-vilagnapja), az eMAG azoknak az állatszerető embereknek a munkáját kívánja támogatni, akik mindent megtesznek azért, hogy a kisállatok biztonságban és szeretetben éljenek – mondta Catalin Dit, az eMAG magyarországi vezetője.

– Kabalaállatunk a fekete macska, éppen ezért különösen megható az Árvácska Állatotthonnál készített videó. Cégünk egyébként is komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalás kérdését, ezért idén is több ilyen akciót tartunk. Támogatásunk reményeim szerint másokat is arra ösztönöz majd, hogy segítsék az Árvácskához hasonló szervezetek munkáját. –

Elhagyott fekete cica, Kép: eMag
Elhagyott fekete cica, Kép: eMag

Míg az eMAG az információs oldallal és a húszéves Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület 200 ezer forintos támogatásával járul hozzá a menhely életének megkönnyítéséhez, a Fekete Macskás videó megosztásával mindenki kiveheti a részét az otthontalan állatok sorsának jobbra fordításából! Segítsünk együtt!

Szinte soha nem látja állatorvos a hazai macskák felét
A hazai macskatulajdonosok csaknem fele soha, vagy két évnél ritkábban viszi háziállatát orvoshoz. A magyarországi macskatartók körében végzett átfogó felmérés rávilágít arra is, hogy a kullancsok és bolhák ellen a cicák több mint felét egyáltalán nem vagy csak fertőzés esetén védik, s ez számos, emberre is veszélyes betegség terjedését segítheti elő.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!