Facebook hozzászólás
614

A SZÁLLODÁK VÍRUSTALANÍTVA!

Nem kell a fertőzéstől tartanunk a hotelekben

Bár szép időt jósolnak az október 23-i hosszú hétvégére, sokan vannak, akik mégsem mernek elmenni egy wellness-szállóba, mert félnek a vírustól. Mindenkit megnyugtatunk: komoly előírások mentén vigyáznak ránk a szálláshelyeken.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával kiadott egy nagyon precíz és részletes eljárási rendet annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a járvány kialakulása a szállóhelyeken – legyen szó panzióról, fizetővendég-szolgáltatásról, apartmanról, hotelről.
A 24 oldalas Covid-kézikönyv minden területet érint és tartalmazza a jogi szabályozást is, tehát ha ezt betartják, mi vendégek biztonságban pihenhetünk.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

 

Nulladik lépés

Az értünk hozott szabályokkal már a foglaláskor is találkozhatunk, mert a legtöbb szállásadó a visszaigazolásban jelzi, milyen előírásokat szükséges majd betartanunk az ottlétünk alatt. Ezek olykor macerának tűnhetnek, de épp úgy saját érdekünk, mint a velünk egy helyen tartózkodóké.
Bár több turisztikai szakembert is megkerestünk, sajnos senki sem tud olyanról, hogy bármely szállodában működne fertőtlenítő kapu – amiket pedig színházakban, cégeknél alkalmaznak már.

Jelszó: fertőtlenítés

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Azonban fertőtlenítőszerek rengeteg ponton ki vannak helyezve, és ezek minél gyakoribb használatát ajánlják. A bejelentkezést igyekeznek mindenhol elektronikus úton intézni, ahol ez nem lehetséges, ott minden használat után megtisztítják a tollakat.

A szobákban a járvány előtt csak a gyakran használt dolgokat kellett fertőtleníteni – távirányítók, kapcsolók, kilincsek, szekrények, szaniterek -, most azonban minden egyes felületet.  Ajánlott a  hosszú szellőztetés, de  az is, hogy lehetőség szerint csak 12 óra elteltével adják ki újra a felszabadult szobát.

Nem elvárás, de ajánlás a szobák olyan kiosztása, hogy lehetőség szerint egymás melletti, illetve egymással szembeni szobákat ne adjanak ki – így megelőzve azt, hogy az általában amúgy is szűk folyosókon összetorlódjanak a vendégek.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!