Facebook hozzászólás
271

Nem szeretünk hitelből nyaralni! Ugyan miért?

Többet költöttünk nyaralásra, és több időt is töltöttünk kikapcsolódással 2017-ben, mint egy évvel korábban. A magyarok figyelnek arra, hogy ne hitelből vagy kölcsönből menjenek vakációra. Az Európai Fogyasztói Fizetési jelentéséből megállapítható, hogy a magyarok figyelnek arra, hogy nyaralásra is spóroljanak.

Így nyaralunk mi

2017-ben többet költöttünk utazásra, és több időt töltöttünk pihenéssel, mint egy évvel korábban – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a KSH adataiból. A külföldi úti célok népszerűbbek, mint a belföldiek: tavaly a külföldi turisztikai célú utazásokra a lakosság 8,2 százalékkal többet költött, ez összesen 619,9 milliárd forint. Nemcsak külföldön, de belföldön is szeretünk kikapcsolódni, az erre a célra szánt kiadások 6,4 százalékkal emelkedtek, ami megközelítőleg 330 milliárd forint volt.

Pálmafák és nyaraló, Kép: pixmix
Kép: pixmix

A Európa egyik vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente elkészíti Európai Fogyasztói Fizetési Jelentését. A 2017 végén készített reprezentatív kutatásban 24 országból 24 401 európai – köztük 1006 magyar – vett részt. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok pénzügyi szempontból tudatosan tervezik meg a nyaralást.

Okosan nyaralunk

A felmérés alapján elmondható, hogy a rendszeresen spóroló magyarok negyede tesz félre utazási célra, amely alacsonyabb, mint az európai átlag. Ennek hátterében a magyarok megtakarítási céljai állnak, hiszen nálunk a váratlan kiadásokra való felkészülés a legfontosabb.  Az utazási célú spórolás a 18-24 éves korosztály esetén a legmagasabb: a rendszeresen félre rakó fiatalok majd 40 százaléka emiatt is spórol.

Amellett, hogy Magyarországon nem a legnépszerűbb takarékoskodási cél az utazás, a válaszadók számára fontos, hogy a nyaralás kiadásait saját anyagi helyzetüknek megfelelően kezeljék: több mint 70 százalékuk elutasítja, hogy hitelből vagy ismerősöktől kölcsönkért pénzből utazzon el. Ezen a téren a legmegfontoltabb a 25-34 éves korosztály, a fiatal felnőttek majd négyötöde vélekedik így. Az adatok alapján az is megállapítható, hogy a magyarok következetesebbek e téren, mint német, francia és finn társaik.

6+1 tipp a tengerparti eleganciádhoz

Ha te is hónapok óta készülsz a nyaralásra, és fejtörést okoz, hogy mit pakolj a bőröndödbe, akkor maradj velünk! Divatguruink összegyűjtötték a tengerparti üdülés elengedhetetlen kellékeit.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!