Facebook hozzászólás

DÍSZVENDÉGEK

Nemcsak NAGY-Britannia NAGYszerű

Igazi, eredeti, krémes brit csapolt fekete sört is kínálnak majd a budapesti nemzetközi sörfesztiválon, melyen ezúttal is – immáron másodszor – Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete tölti be a fővédnöki posztot. Ebből az alkalomból hívta meg rezidenciájába az újságírókat.

Százéves bútorok a brit nagykövetségen, Kép: László Márta
Százéves bútorok a brit nagykövetségen, Kép: László Márta

Igazi, eredeti, krémes brit csapolt fekete sört is kínálnak majd a budapesti nemzetközi sörfesztiválon, melyen ezúttal is – immáron másodszor – Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete  tölti be a fővédnöki posztot. Ebből az alkalomból hívta meg rezidenciájába az újságírókat.

Sajtótájékoztató a brit nagykövetségen a BPBW 2019-ről, Kép: László Márta
Sajtótájékoztató a BPBW 2019-ről, Kép: László Márta

Az a szerencse, hogy nem a balatoni futóversennyel egy időben rendezik meg a sörfesztivált – jegyezte meg  tréfásan  a Budapest Beer Week sajtótájékoztatóján a nagykövet.

− Brit nagykövetként külön öröm számomra, hogy brit sörfőzdék lesznek a rendezvény díszvendégei. Mottójuk: Craft is GREAT Britain, vagyis nemcsak NAGY-Britannia NAGYszerű, hanem a brit kézműves termékek, így a sörök is! A brit és a nemzetközi mezőny söreinek kiváló minőségéről győződjenek meg Önök is személyesen, csatlakozzanak hozzánk, találkozzunk a BPBW2019 fesztiválon! –

Sörkülönlegességek a BPBW 2019-ről, Kép: László Márta
Sörkülönlegességek a BPBW 2019-ről, Kép: László Márta

25 ország 60 kézműves sörfőzdéjének mintegy 240 különböző sörét kóstolhatjuk majd meg  május 20. és 26. között a programhoz kapcsolódó sörözőkben. Legtöbbször maguk a sörfőzők csapolják majd a kóstolni valókat.

Nagyot robbant a sörpiac

Fiatal-lány-sörrel, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon. A felső kategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24%-kal nőtt. Szintén átlag feletti növekedést ért el az alkoholmentes és az ízesített sörök forgalma is.

Mint a szervezők elmesélték, szerte a világban nagy érdeklődéssel várják a budapesti fesztivált. Sokan már tavaly is eljöttek, és az ideit sem hagyják ki, hisz egy helyen kóstolhatják megy az Egyesült Államoktól Észtországig, Portugáliától Szerbiáig, Új-Zélandtól Finnországig  a legérdekesebb kézműves söröket.

Iain Lindsay és László Márta, Kép: Szobolits Andrea
FIain Lindsay és László Márta, Kép: Szobolits Andrea

Természetesen a gasztronómia sem maradhat ki a programokból. Arra a kérdésre, hogy ahhoz a finom, krémes fekete sörhöz, amelyet a fogadás előtt csapoltak, milyen ételt ajánlana a nagykövet úr, Iain Lindsay a speciális skót pudingot, a haggist ajánlotta, … és egyúttal megköszönte, hogy egy skót kockás zakót választottam a különleges sajtótájékoztatóra.

A részletes programért keressétek a BPBW 2019 facebook-oldalát!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem jön a baba? Segítenek a gyógynövények!

Május az anyák hónapja. De mi van azokkal, akikre még vár az anyaság élménye? Lehet-e természetes úton tenni a…

Egy kor után már (majdnem) mindegy

Napjainkban egyre később szülnek a nők. Ennek megfelelően egyre több tanulmány foglalkozik azzal, vajon ez milyen…
1 / 1 482

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Srácok, ez nem mese!

A gyerekeknél érvényesül a legerősebben a reklámok manipulatív hatása. Csak 9-10 éves korukban válnak elég éretté ahhoz, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól, valamint,…
1 / 136

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!