Facebook hozzászólás
2 032

IFJÚSÁGÉRT, 2019

Nemo kapitány újra a fedélzeten

Jules Verne: Nemo kapitány c. műve ihlette a 2019-es ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisívet. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot ezúttal is az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja a Magyar Posta. A bélyegújdonság Vidák Zsolt tervei alapján készült mindössze 20.000 példányban.

Verne alkalmi boríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Jules Verne, a sci-fi műfajának egyik megteremtője, 1869-ben, 150 évvel ezelőtt, részletekben kezdte közzé tenni fantasztikus regényét, a Nemo kapitányt.

Verne bélyegkisív, Kép: MagyarPosta
Kép: Magyar Posta

A mű egy víz alatti birodalom fantáziavilágát mutatja be a Nautilus tengeralattjáró kalandjain keresztül. Verne technológiai fejlődésbe vetett hite, földrajzi, biológiai ismeretei, a történelmi események mögött meghúzódó emberi problémák feltárásának igénye mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy halhatatlan mű születhessen.

Verne bélyegző, Kép: Magyar Posta
Verne bélyegző, Kép: Magyar Posta

A bélyegkisív a regény víz alatti és víz közeli fantáziavilágának szereplőit, köztük a felfedezésre induló vitorlást és a tengeralattjárót ábrázolja. A borítékon Jules Verne arcképe, a bélyegzőn a Nautilus stilizált képe látható.

A Görög csodálatos feltámadása

Húsvét, 2019, bélyeg, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült el az idei húsvétot köszöntő forgalmi bélyeg. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó alkalmi borítékon El Greco: Feltámadás c. festménye látható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!