Facebook hozzászólás
517

Nutellás pizza – ez tényleg divat?

A legtöbbször pizzát kérünk házhoz egy friss felmérés szerint – ez nem meglepő. Az viszont annál inkább, hogy milyen durva feltétek közül választhatunk!

Kép: Falatozz.hu

Az nem újdonság, hogy a pizza a házhoz szállítás aduásza. A Falatozz.hu adatbázisa szerint 2013-ban az ételrendelők 2/3-a legalább egyszer rendelt pizzát is, ugyanakkor évente átlagosan mindössze 4,6 pizzát eszünk meg fejenként. Ez a mennyiség elmarad az olaszok és az amerikaiak teljesítményétől: az előbbiek havonta akár 20 pizzát is elfogyasztanak, az utóbbiak pedig éves szinten 3 milliárd pizzát pusztítanak el, ami a világ évi 5 milliárdos pizzarendeléséhez képest kiemelkedő mennyiség. Épp a pizza népszerűsége miatt „Az Év házhoz szállító étterme 2014” versenyen  pizzériakategóriában külön is hirdetnek egy nyertest. A Falatozz.hu megrendelései alapján kijelenthető, hogy – ahol választható – kétszer annyian kérik vastag tésztával a pizzájukat, mint vékonnyal. A magyarok 55%-a az ananászos-sonkás Hawaii pizzát szereti a legjobban. Utána következik a népszerűségi listán a Magyaros pizza, az általában szalámival vagy kolbásszal tuningolt, hagymás-paprikás verzió (26%), és a dobogóra még felfért a sima sonkás, azaz a Prosciutto is a maga 14%-ával. A sonka-gomba-kukorica szentháromságot magába foglaló Songoku mindössze 5%-os népszerűségnek örvend a hazai ételrendelők körében.

Megmaradt esetleg pár szelet pizzád? Mutatunk egy tippet, hogy miként lehet úgy újramelegíteni, hogy finom is maradjon!

Ami pedig a pizzafeltéteket illeti, Magyarországon nincs nagy divatja a különlegességeknek, de azért itthon is elkezdtek terjedni az érdekesebb változatok. Számos helyen árulnak már nutellás pizzát, ami egyenesen divatossá vált az utóbbi időkben. A különféle népek étkezési kultúráit utánzó pizzák is elszaporodtak: ilyen az amerikai hamburgerhúsos és hasábburgonyás pizza, a mexikói taco pizza tortillával, illetve a kínai édes-savanyú csirkés, görög gyrosos vagy indiai currys változat. Nem beszélve a magyarosított, pacalos vagy marhapörköltes verziókról, amelyeket savanyú uborkával tetéznek a lelkes kifőzdék. A Falatozz.hu partneréttermeinek kínálatát böngészve további különcségeket is találhatunk, mint például a mandarinos, rumos vagy articsókás pizza, illetve a virslivel töltött pizzaszegély.

Ha viszont úgy döntesz, hogy megpróbálkozol otthon előállítani egy isteni pizzát, akkor itt találsz hozzá egy remek receptet!

Szavazz a legjobbra!
Ki lesz a 2014-es év legnépszerűbb házhoz szállító étterme? – A Falatozz.hu keresi az ország legnépszerűbb házhoz szállító éttermeit. Az ételrendelő portál a megrendelők véleményére kíváncsi, az ő szavazataik alapján dől el, hogy kik kapják a megtisztelő címet, és az azzal járó jutalmat.

A pizza után a gyros és a desszert volt 2013-ban a legnépszerűbb ételkategória, és csak ezek után következett a frissensült, majd a hamburger. Azt is megnéztük, hogy tavaly – a kategóriáktól függetlenül – összesítve mely ételeket rendelték a legtöbbször: toronymagasan a palacsinta nyert, majd utána következett a gyros tál, a dobogó harmadik fokát pedig a rántott sajt foglalta el. Ami a desszerteket illeti, az már kiderült, hogy az édesszájúak kosarába legtöbbször palacsinta kerül, de az adatbázisból kinyert toplista alapján a további kedvencek is kiderültek. A második legkedveltebb édes finomság a gesztenyepüré, a harmadik helyezett pedig szinte fej-fej mellett a baklava és a somlói galuska. A mákos guba lecsúszott a dobogóról, és csak őt követi a sorban a gofri és a tiramisu. Afelmérésből az is kiderül, hogy a magyaros(ított) ételeket részesítjük előnyben, hiába óriási a kínálat. A bolognai sertésbordából például 1,6-szor többet rendeltünk az elmúlt évben, mint a bolognai spagetti klasszikus formájából.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!