Facebook hozzászólás

Nyár a Lánchídon programsorozat

A Nyár a Lánchídon 2005 kulturális programsorozat harmadik hétvégéjéhez érkezik július 16-17-én. Az elmúlt két hétvégén a változékony időjárás ellenére rengetegen látogattak ki a programokra, túlnyomó részt (90%-ban) külföldi turisták. Természetesen a hazai érdeklődők sem maradnak el, egyre többen visszatérő vendégei a Lánchídi programkavalkádnak.

Szombaton 11 és 16 óra között kerül sor a Magyar Turizmus Rt. Dél-Dunántúli régiójának színes bemutatkozó programjára, melynek keretében a pesti hídfőn felállított színpadon fellép az Iregszemcse – Szedelice Gyermektánccsoport, a Hőgyészi Székelykör Bokréta Tánccsoportja, Német Nemzetiségi Együttes Gyermek- és Ifjúsági Tánccsoportja, a Csurgónagymartoni Gyöngyösbokréta Néptánccsoport, Kozármislenyi Józsa Gergely Néptáncegyesület, valamint a Pécsváradi Zengő Táncegyüttes.

Őket követi a Vám és Pénzügyőrség Fúvószenekara, majd pedig népszerű operettdallamok csendülnek fel. Este 20 órától a Szakcsi Lakatos Róbert Trio zenél.

A budai oldalon 16 és 22 óra között a Tűzkő Csaba Quartett, az autentikus modvai és csángó zenét játszó Szigony Zenekar és a Dés András Quintet szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap a bábszínház után 11 és 16 óra között a Közép-Dunántúli turisztikai régió programjait élvezheti a közönség. A pesti színpadon az Alba Regia Táncegyüttes (Székesfehérvár), a Forgatós Tánccsoport (Mór), a Móri Fúvószenekar, és a Bakony Táncegyüttes (Veszprém) ad ízelítőt a Közép-Dunántúl népzenei és tánchagyományaiból.

A régiós műsor, a Vám és Pénzügyörség valamint az Operett Ifjú Csillagai után ismét a jazzé a  főszerep, este 8 órától a Balázs József  Trio (Balázs József – zongora, Orbán György – nagybőgő, Balázs Elemér – dob) les a Lánchíd vendége.

A budai oldalon vasárnap a németországi Halle-ból érkező 45 fős ifjúsági fúvószenekar ad műsort 15 órától, majd pedig Lázár – Huszár – Rózsa trió, a Ferenczi György Duó, valamint a Grencsó Quartet zenéjé élvezhetik a Lánchídra látogatók.

A kézműves-bemutatókra a hagyományos mesterségek képviselői ezen a hétvégén a Dunántúlról érkeznek, hogy megismertessék az érdeklődőket a csuhébaba készítés, fazekasság, tojásfestés, lószerszámkészítés, és bőrművesség, illetve a népi gyermekjáték-készítés, szalmafonás, papírmerítés, ékszerkészítés fortélyaival.

A külföldi és vidéki vendégeket az információs pavilonban turistainformáció várja, óránként pedig továbbra is indulnak a többnyelvű ingyenes hídséták, melyen a Lánchíd érdekességeiről és a környékbeli látnivalókról tudhatnak meg többet a turisták.

Az étel-ital kínálatról most is a pesti és budai hídfőn felállított Panorama Terasz gondoskodik.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!