Facebook hozzászólás
216

Óbudai kisfiú lett az egymilliomodik

Egy tizenegyéves kisfiú lett a Fővárosi Állat- és Növénykert idei egymilliomodik látogatója. Menyhárt Gellért húgával, Flórával, valamint édesanyjával érkezett a városligeti intézménybe. Az óbudai családot a főigazgató Persányi Miklós köszöntötte a főbejáratnál, s átadta az intézmény, illetve az Állatkerti Alapítvány ajándékait.

A Fővárosi Állat- és Nővénykert főbejárata, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A kisfiú kapott egy éves családi belépőt, két plüss vombatot, valamint az egyik vombat jelképes örökbe fogadásáról szóló oklevelet. Az egymilliomodik kis látogató fogadására a főbejárathoz sétált egy teve, egy láma és egy ormányosmedve is. Az Elefántház gondozói pedig egy rendhagyó vízilóetetéssel kedveskedtek az egymilliomodik látogatónak és családjának.

Az Állatkertben hagyomány, hogy az esztendő egymilliomodik látogatóját mindig kiemelt külsőségek között köszöntik. Ezzel az intézmény vezetése jelképesen az összes látogatónak szeretné megköszönni, hogy évről évre ilyen nagy számban tüntetik ki látogatásukkal és figyelmükkel a városligeti intézményt.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye, ahol évről évre egymilliónál is több látogató fordul meg. Ráadásul ez a kimagasló látogatottság tartósan jellemző az intézményre. Az elmúlt ötven esztendőben csak hét olyan év volt, amikor a látogatók éves száma nem érte el a lélektani egymilliót, de akkor is csak néhány tízezerrel maradt el ettől. A tavalyi, 2014-es esztendőben 1.076.959-en voltak kíváncsiak az éllatkertre, s mivel még az idei évből is több mint két hónap van hátra, hasonló adatra lehet majd számítani idén is.

Vombat Dél-Ausztráliából, Kép: wikimedia
Vombat, Kép: wikimedia

Még egy esemény történt a Fővárosi Állat- és Növénykertben: megnyílt az ausztrál játszótér. Az „ausztrál zónában”, az Ausztrálház, a Koalaház és a Vombatház szomszédságában kialakított korszerű, új játszótér a játszási lehetőségeken kívül az ismeretterjesztéshez is hozzájárul. A távolugrópályán ki-ki összemérheti képességeit az ausztrál levelibéka, a kis siklóerszényes, vagy a Bennett-kenguru ugróteljesítményével, a homokozó mélyén rejtőző, ausztrál állatok koponyáiról mintázott, rögzített öntvények segítségével pedig egy őslénytani lelőhely feltárását is eljátszhatják a gyermekek. A játszótéren emellett lépten-nyomon megjelennek az ausztrál őslakók hagyományos díszítő művészetének motívumai.

A Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb lakóiról itt is olvashattok!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!