Facebook hozzászólás
284

Októberben jöhet az új lakáshiteldömping

Álmosabb volt a lakáspiac nyáron az év korábbi szakaszához képest, de az iskolakezdés után újból felélénkült a piac. A július 1-jétől forgalmazható minősített fogyasztóbarát lakáshitelek iránt egyelőre csak érdeklődnek az emberek, igaz, a legtöbb banknál még ki sem jött a konstrukció – foglalta össze a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője.

Vincze Krisztián az új hitelről elmondta, úgy kell elképzelni, mint egy védjegyet a kiváló magyar élelmiszerek esetében. Ha egy élelmiszer nem kap ilyen minősítést, nem jelenti azt, hogy az nem jó, nem finom, esetleg veszélyes, csak azt, hogy a védjegy kritériumainak nem felel meg.

Szép lakásbelső, Kép: pexels
Szép lakásbelső, Kép: pexels

– Csak azok a konstrukciók kaphatják meg a minősítést, akik az MNB által megszabott kritériumoknak meg tudnak felelni. Ilyen például, hogy a kamatperiódus hossza három vagy annál több év legyen, és hogy a hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékpontot – fogalmazott a szakértő, aki hozzátette: fontos előny, hogy az új hiteleknél a tőkének már az első pillanattól fogynia kell majd, valamint a határidők és díjak kapcsán is kereteket szab a bankoknak.

Pá-pá! Elszálltak az albérletárak
Bár a múlt hónap kissé álmosabban telt a lakáspiacon, augusztus végén helyre állhat a világ rendje. A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja, aki most kezd el albérletet keresni, már kicsit elkésett és gondolkodási idő nélkül kell döntést hoznia.

Mint fogalmazott, ősszel a Magyar Nemzeti Bank reklámkampányt indít a fogyasztóbarát hitelek népszerűsítésére, emiatt október elejétől dömpingre számítanak a piacon.

A GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője fontosnak látta megjegyezni, hogy még mindig érdemes alaposan utána járni minden lehetőségnek.

– Az ügyfelek 70 százalékának biztosan kedvező lesz a fogyasztóbarát hitel, ugyanakkor élethelyzettől is függ, hogy kinek mi a legmegfelelőbb. Nincs szentírás, nincs rá garancia, hogy mindenkinek a kirakattermék a legjobb választás – hívta fel rá a figyelmet.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!