Facebook hozzászólás
385

Olívaolajjal a tökéletes bőrért

Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Az Édes élet Toszkánában című műsorban Marton Adriennt kísérői olyan helyekre kalauzolják, ahová a turisták csak ritkán jutnak el a toszkán régióban. Nyitott és pozitív személyisége minden nehézségen átsegítette, és annyi élménnyel gazdagodott, hogy gondolkodás nélkül útra kelne újra.

Marton Adrienn, Kép: Life TV
Marton Adrienn, Kép: Life TV

– Azt hittem, hogy otthon vagyok az olasz gasztronómiában, de a toszkán emberek teljesen másként állnak a főzéshez, mint mi. A szívükből főznek – mondta Adrienn, aki a kulturális kincsek mellett a tésztakészítés fortélyait is elsajátította – a spenóttal színezett zöld tészta vált a kedvencévé, amit egy helyi tésztamester tanított neki.

A magyar és az olasz konyha közötti legnagyobb különbségnek azt tartotta a műsorvezető, ahogyan az olasz emberek az olívaolajat használják, ugyanis míg nálunk csak egy alapanyag a főzésben, az olasz emberek ehhez választják magát a főételt.

– Az olaszok sokszor az olívaolaj köré építik az étkezést, ugyanis karakteres íze miatt fontos, hogy milyen húst vagy halat választanak hozzá – magyarázta a műsorvezető, aki a világ egyik legfurcsább szépségápolási módszerét egy középkorú férfitől hallotta.

– Amikor először találkoztam a negyven éves olajkészítővel, elképedve tapasztaltam, hogy milyen szép a bőre, mire azt mondta, hogy ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden egyes nap reggel 7 és 8 között megiszik egy deci olívaolajat.

Cantuccini – a toszkán csoda
A cantuccini vagy Biscotti di Prato (Prato-i keksz) az egyik legismertebb toszkán szárazsütemény, mely Vin Santoba – toszkán desszertborba – mártogatva vacsorák méltó befejező fogása. A recept eredetiségét és gazdagságát mi sem bizonyítja jobban, hogy éppen egy Prato-i prominens szállodás család séfjétől kaptuk! Ezt a receptet a Toscana Club kínálja Nektek! Nem fogtok csalódni!

Úgy nézett ki a bőre, mint egy babáé – mondta Adrienn, aki a látottak alapján nyitott arra, hogy kipróbálja a csodamódszert.

A 10 napos forgatáson Adrienn azt is megtanulta, hogyan lehet szarvasgombával együtt főzni a csokoládét, és desszertként tálalni, mégis az olasz életérzés az, ami a legnagyobb nyomot hagyta benne.

– Bemész egy étterembe este 9-kor, és ott rohangálnak a gyerekek. Senki nem görcsöl rá arra, hogy másnap iskola van vagy mit szólna ehhez a pszichológus. A felnőttek sétálnak a promenádon, és nem a nálunk megszokott szabályok szerint élik az életet. Azzal törődnek, hogy finom volt a vacsora, jó együtt otthon, jó finomakat enni, ezeket én is magammal hoztam és igyekszem beépíteni a hétköznapjaimba – zárta Marton Adrienn.

További érdekességek, toszkán finomságok és látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, minden vasárnap, 16:30-tól a LifeTv műsorán.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!