Facebook hozzászólás
504

KARÁCSONYI BÉLYEG

Öntapadós lesz az idei ünnepi

A háromkirályok láthatók az idei karácsonyi bélyegen. A borítékon a szent család, míg a bélyegzőn egy gyertyát formáz. Az idei meglepetést Maros Krisztina grafikusművész tervezte.

Karácsonyi bélyeg, 2019, Kép: Magyar Posta
Karácsonyi bélyeg, 2019, Kép: Magyar Posta

Értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, alap-, és speciális változatban öntapadós forgalmi bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta az ünnepekre. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült.

Karáccsonyi díszboríték, Kép: Magyar Posta
Karáccsonyi díszboríték, Kép: Magyar Posta

A bélyegen megjelenő napkeleti bölcseket – ahogy Máté evangéliumában olvassuk – csillag vezette Betlehembe a gyermek Jézushoz. A népi hagyomány „háromkirályok” néven említi őket, József Attila pedig Betlehemi királyok c. versében név szerint ír róluk.

Karácsonyi 50-es ív, Kép: Magyar Posta
Karácsonyi 50-es ív, Kép: Magyar Posta

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képi elemek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik érdekesebbé. A bélyegek ívből való kivételét a nyomdailag előzetesen eltávolított vonalháló segíti. A speciális kisív esetében a flexo nyomdai eljárást csillogófesték-nyomtatással ötvözték, melynek eredményeképpen a bélyegeken bizonyos részletek fémes csillogásban láthatók.

Román csarnok díszboríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Alkalmi bélyegblokkon örökíti meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát a Magyar Posta. A bélyegblokkból 70.000 darab perforált és 4.000 darab vágott változat készült Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!