Facebook hozzászólás

Öreg autó nem vén autó, és gyönyörű

Ismét a Magyar Vasúttörténeti Pakban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű találkozóját április 5-7-én. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, oldtimer traktorok, katonai jármávek, buszok, teherautók és gőzmozdonyok várják az érdeklődőket.

Ötszáz válogatott veterán járművet mutatnak be, de minden típusból csak 1-1 példány. A ritka és értékes autóktól a KGST-ben és az USA-ban gyártottakig fantasztikus kocsikban gyönyörködhetünk. A látványt fokozza, hogy a járművek mellett korhű rohákban várják a fotózást a gyönyörű modellek.

Öreg autó, modell korhű ruhában, Kép Oldtimer Show
Kép: Oldtimer Show

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása lesz. Soha, még ennyi, 100 évsnél idősebb jármű még nem volt egy helyen Magyrországon.

Szép ajándékot kapnak az elektromos-autósok
Új töltőállomásokat építenek ki az ismert német áruházlánc parkolóiban Magyarországon. Miután egy üzletnél töb pont is lesz, így országosasn összesen 360 helyen tudnak majd áramot venni az autósok.

A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismétlik, de most egy kicsi másképp: egy oldtimer Datsun sportautót fog ősszeépíteni a restaurátor csapat a rendezvény 2,5 napos nyitva tartása alatt. Az összeépítésről óránként fotót készítünk, így vasárnap este már a munka teljes folyamata látható lesz egy monitoron.

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33db látványos díjért: a Szelep Kupáért. A díjakat szakmai zsűri ítéli oda.

A külső területeken a nagyobb járműveket állítják ki: teherautókat, buszokat, harckocsikat és egyéb katonai járműveket, illetve traktorokat és motorokat. Ezek belülről is megnézhetők, a harckocsikra pedig fel is lehet mászni.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Tökéletes házi elixír

Házi csodánk fogyasztása reggel és este ajánlott, illetve, ha módunkban áll, akkor a főétkezések után, vagy közben,…

Fellapoztuk Gyuri bácsi naptárát

Márciusra is jutott egy gyógynövény a bükki füvesember naptár naptárjában. Gyuri bácsi különleges…
1 / 1 475

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!