>
Facebook hozzászólás

Óriási színházi buli vár Debrecenre

Izgalmas programokkal várja nézőit idén is a Csokonai Színház  a Színházak Éjszakáján. Szeptember 16-án 18 óra 30 perctől Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögött. A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazzformáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában.

Az Ady parkban látható A pad című performansz 20 óra 30 perctől. A szerelmi történet főszereplői Kubik Anna és Csikos Sándor, de az ominózus padon helyet foglal majd a társulat szinte valamennyi tagja.

Csokonai Színház, előcsarnok, 2016, Kép: Máthé András
Csokonai Színház, előcsarnok, 2016, Kép: Máthé András

Két nyílt próbára juthatnak be az érdeklődők: Visky Andrej rendező a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett drámapályázat nyertes pályaműve, a Menekülők próbáit tartja a nagyszínpadon, míg a karteremben maga a zeneszerző, a Virtuózokból jól ismert Szüts Apor és Gemza Péter rendező próbálja A hallei kirurgus című operát, amely Georg Friedrich Händel életébe enged bepillantást. Mindkét próbára 20 és 21 órától ülhetnek be a nézők.  

Kulisszatitkok Debrecenben, 2016, Kép: Máthé András
Kulisszatitkok Debrecenben, 2016, Kép: Máthé András

Egyéb utak is vezetnek a színfalak mögé, akár a pincétől a padlásig. Mészáros Ibolya, Janka Barnabás és Mercs János színművészek 19, 20 és 21 órától tartanak színházbejárást. Megmutatják, hogyan működik a forgószínpad, a zsinórpadlás, vagy hogy miként jutnak le a zenészek a zenekari árokba, és hogy milyen ruhacsodákat rejt a jelmeztár labirintusa.

Személyes hangulatú, interaktív beszélgetésen vehetnek részt mindazok, akik a Hogyan nevezzelek? szereplőivel találkoznak 19 óra 30 perctől a nézőtéri büfében.

Tánc a próbateremben, 2016, Kép: Máthé András
Tánc a próbateremben, 2016, Kép: Máthé András

Este 8-tól és 9-től Rivaldafényben a néző! Katona Gábor, a színház koreográfusa (Camille, Csikóink, Kőműves Kelemen, Jadviga párnája, Made in Hungária) mozgástréningjén önmagunkra vethetünk egy pillantást, sok-sok humorral, de hogy milyen módon, az maradjon meglepetés! Fontos tudni, hogy a Színházak Éjszakája ezen programja azokat is várja, akiknek egy fekvőtámasz is komoly kihívást jelent.

Kortárs magyar darabok a Katonában
Összesen tizenegy bemutatót tartanak a most kezdődő szezonban a Katona József Színházban. Kiemelt helyet kapnak benne a kortárs hazai szerzők. Pintér Béla visszatér a társulathoz, és érkezett két fiatal tehetség is Rujder Vivien és Dér Zsolt személyében. Mindketten Máté Gábor osztályában végeztek idén nyáron, az SZFE-n.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 162

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!