Facebook hozzászólás
218

Örülhetünk! 2016-ban újraindul a Virtuózok!

Az óriási érdeklődés miatt újraindul a Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, ezúttal a Dunán. Azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

A Virtuózok 2014-ben debütált a közmédiában.
Három korosztályban született győztes: Boros Misi a legfiatalabb, Lugosi Dániel Ali a középső, és Gyöngyösi Ivett a legnagyobbak között nyerte meg a versenyt. Misi és Ivett zongora-, Ali pedig klarinétjátékával nyűgözte le a zsűrit és a nézőket. A műsor különdíjasa Demeniv Mihály lett, aki harmonikáján szólaltatta meg a zeneműveket.
A nagy siker és az óriási érdeklődés miatt a műsorsorozat 2016-ban újraindul, ez alkalommal a Dunán lesz látható.
A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetéséből adódóan – a jövőben is, amint eddig – a versenyben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít.

A tavalyi döntősök Kép: Virtuózok Facebook oldala
A Virtuózok szakmai csapata most is azoknak a fiataloknak a jelentkezését várja, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A tehetségkutatás mellett a műsor továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét a nézőkkel.
A közmédia elkötelezett a társadalmi és kulturális értelemben átfogó médiaszolgáltatás, valamint az általa közvetített értékek gondozása mellett. A jelentkezés részleteiről a rendezők később adnak tájékoztatást – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tavalyi győztesek, néhány döntős és különdíjas részvételével újévi gálahangversenyt is rendeztek hatalmas sikerrel január elsején, melyet élőben közvetítettek a Zeneakadémia Nagytermében. A szervezők célja a gála megvalósításával az volt, hogy a bécsi „Das Neujahrskonzert” eseményhez hasonlóan az új év első napján Budapestnek is legyen egy sikeres, magas színvonalú komolyzenei koncertje.

Zenés Útravalót kapott az év első babája
Az operaház főigazgatója péntek délelőtt személyesen látogatta meg a főváros idei első újszülöttjét, hogy átadja neki az Útravaló című válogatássorozatot, amely Tallér Zsófia zeneszerző Leánder és Lenszirom című operáját tartalmazza. Kiadványukat nem csak az év első újszülöttjének, hanem valamennyi magyar újszülöttnek, még a határon túli magyar gyermekeknek is igyekeznek eljuttatni.

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!