Facebook hozzászólás
282

Oscar-díjas a Saul fia!

Megkapta a filmvilág legnagyobb elismerését a magyar alkotás!

Filmkocka a Saul fia című filmből
Filmkocka

34 év után újra van magyar Oscar-díjas alkotás! Megkapta a filmvilág legnagyobb elismerését a hazai film! Nemes Jeles László rendező elsőként a főszereplőnek, Röhrig Gézának, és a stábnak köszönte meg a sikert, mert a legnehezebb pillanatokban is kitartottak a film mellett, és hittek benne!

Sipos Gábor, a film egyik producere azt mondta a Los Angeles-i díjátadó gála után, hogy elmondhatatlan érzés tölti el, nem találja a szavakat. – Az elmúlt egy év minden érzelme benne volt abban a pillanatban, amikor kinyílt a boríték – idézte fel a producer.

Dr. Simó Veronika ügyvéd, aki hosszú éveken át volt a Magyar Televízió Filmosztályának szerkesztője, és először közvetíthette az Oscart Magyarországon, elmondta, hogy mindig ez a világ legnagyobb, legprofibb show-műsora. Szerinte a Saul fiának azért van sikere, mert teljesen új képi megvalósítást tudott felmutatni. Soha nem látott, hallott filmes nyelven beszél az alkotás.

Egykori kolléganőm elmondta, hogy ilyenkor Los Angelesben mindennek jelentősége van. Hol ül a zenekar, vagy mit hogy világítanak meg? Ezek alapján nem véletlenül esett műsorvezetőként Chris Rockra a választás! A sokszínűségre oly sokat adó országban ugyanis idén – két kivétellel – nem volt színes bőrű az Oscar-jelöltek között! Mellesleg Chris Rock fellépése erősen megosztotta a nézők véleményét.

Balázsy Panna filmszakértő a TV2 Mokkájában éppen ezért aggódott, amikor meglátta a kolumbiai színésznőt, aki arra volt hivatott, hogy bejelentse a legjobb idegen nyelvű alkotást! A Saul fia mellett ugyanis a török-francia Musztáng és egy kolumbiai film versengett a díjért!

A filmes szakma legnagyobb seregszemléjén a hatodik jelelölés után átvehette a kis szobrocskát Leonardo DiCaprio, mint a legjobb férfi főszereplő, és 87 évesen kapta meg az Oscart a legendás filmzene-költő Ennio Morricone!

Az Amy Winehouse-ról szóló produkció kapta a legjobb dokumentumfilm Oscar-díját a 88. Oscar-díjátadó gálán Los Angelesben. Az alkotás olyan filmeket tudhat maga mögött, mint az az ukrán alkotás, amelyiknek Edvin Marton szerezte a nagyszerű főcímdalát.

A Saul fiát a hazai televíziók közül elsőként az RTL vetíti majd! Olvasd a részleteket!  

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!