Facebook hozzászólás
412

Összejött a Mikulás a Fogtündérrel

A magyar szülők 71 százaléka jobbnak tartja, hogy gyermeke higgyen a Mikulásban és a hasonló mitikus, mesés figurákban – derül ki az ismert hollandiai biztosító reprezentatív felméréséből. Leginkább a magasabb végzettségű és rendszeresen megtakarító szülők vélekednek így: ők az átlagosnál is jobban igyekeznek támogatni gyermekük képzeletvilágát, hogy minél tovább higgyenek a különféle mesés lényekben.

Összesen a szülők 71 százaléka próbálja támogatni gyermeke képzeletvilágát. Ezzel szemben csupán 11 százalék mondja azt, hogy egyáltalán nem, és 18 százalék, hogy inkább nem ért ezzel egyet. Szerintük nem jó, ha a gyerekeket olyan tévhitekben ringatjuk, minthogy létezik a Fogtündér vagy épp a Mikulás.

Télapó és felesége grafika, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Érdekes módon a vagyoni helyzet és a végzettség is szerepet játszik abban, hogy a szülő mennyire tartja fontosnak, hogy gyermeke higgyen a mesevilágban. A felmérés szerint az átlagosnál is inkább támogatják ebben gyereküket azok, akik magasabb végzettséggel rendelkeznek és rendszeresen tesznek félre legalább 30 ezer forintot havi jövedelmükből.

Döbbenetes! Ennyi kalória van egy mikulás-csomagban!
Boldogan tömjük a gyereknek szánt Mikulás-csomagokat olyan finomságokkal, melyekről tudjuk, hogy nagyon szereti. Az viszont eszünkbe sem jut, hogy mekkora kalóriabombát jelent ez a lurkók számára. Lehet, hogy az elhízásuk is itt kezdődik?

– Nem meglepő módon azok a szülők a legaktívabbak, akiknek van 3-6 év közti gyermekük: közülük majdnem 80 százalék szeretné, ha gyermeke hinne a Mikulásban és más meselényekben – mondta Nemes-Szabó Zsuzsanna, a társaság márka- és marketingkommunikációs vezetője. Szerinte számos oka lehet, hogy a legtöbb szülő hangsúlyt fektet a gyermeki képzeletre: ilyen például a kreativitás fejlődése vagy épp a boldogság, amit egy jó mese nyújthat.

Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon, és 81 százalék szeretné, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen. Ezen a téren azonban van még tér a fejlődésre, hiszen mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermekét szeretné támogatni. Ebben nyújthat segítséget például a biztosító. A tudatos felkészülést segítő megoldás minden fontosabb élethelyzetben jól jöhet, legyen szó nem állami finanszírozású oktatásról, az első lakás vásárlásának támogatásáról vagy gyermekeink álmainak megvalósításáról.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!