Facebook hozzászólás
955

Ötéves Magyarország Alaptörvénye

A Magyar Posta Magyarország Alaptörvénye aláírásának ötödik évfordulója tiszteletére, a 2011-ben kibocsátott Magyarország Új Alaptörvénye című bélyegblokk fekete sorszámozású alap-, és piros sorszámozású kristályos változatát 4000-4000 példányban „Ötéves Magyarország Alaptörvénye”, „2016. április 25.” szövegezésű felülnyomással bocsátja ki. A blokk felülnyomása és a kapcsolódó kiadványok – a 2011. évi kibocsátást is tervező – Benedek Imre grafikusművész terve alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. A fotóművész Hajdú József. 

Ötéves az Alaptörvény bélyeg és bélyegblokk
Ötéves az Alaptörvény bélyeg és bélyegblokk

A sorszámozott filatéliai különlegesség főmotívuma a Szent Korona. A bélyegblokk dombor-technikával, huszonhárom karátos aranyfóliával és ofszetnyomással készült; UV fénybe helyezve azon a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható.

A felülnyomott blokkhoz tartozó elsőnapi boríték egy, az alkalomhoz készített mappában kap helyet. A kristályokkal díszített piros sorszámozású blokk egyedi védőcsomagolásban kapható.

Ötéves az Alaptörvény bélyeg, bélyegblokk és boríték
…díszborítékkal együtt

Nemrég a legnagyobb magyar, Széchenyi István tiszteletére adott ki bélyeget a Magyar Posta. A részletekről itt olvashatsz!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!