Facebook hozzászólás
560

Parádés ünnepünk

Vidámsággal, színes programokkal, hagyományőrző érdekességekkel várnak mindenkit szerte az  országban az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Körülnéztünk, és válogattunk! Íme, néhány olyan program, ami tetszeni fog nektek, és a meleg ellenére elindultok a családdal, a barátnőddel a lovagoddal vagy az unokákkal! Ha pedig este elmentek bármelyik tüzijátékot megnézni, gondoljon kedvenceitekre! Kutyákat, cicákat jól bezárni, mert félelmükben képesek tényleg világgá menekülni! Most szólok, hogy már csak 133-at kell aludni, és itt a szilveszter!  

Szent Korona, Kép: MTI, Illés Tibor
Szent Korona, Kép: MTI, Illés Tibor

Debreceni Virágkarnevál – az örök programok egyike. Ébredj, és indulj, hogy láss mindent, hiszen több száz kéz készítette a csodálatos virágkölteményeket! Ha a reggeli kávé mégsem érkezett iőben az ágyba, megsúgom, hogy a Duna World és az M5 csatorna már reggel 8-tól közvetíti.

Bikali lovasok, Kép: hungarycard
Bikali lovasok, Kép: hungarycard

Kézművesség, sok zene és még több tánc – ez vár Baranyában, a bikali Reneszánsz Élménybirtokon! A falusi és óvárosi műhelyekben a tradíciók őrzőivel találkozhattok. Egyedülálló módon idézik fel, és keltik életre a középkori Magyarországot – mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével.

Betyáros hétvége, Kép: Szentendrei Skanzen
Betyáros hétvége, Kép: Szentendrei Skanzen

Betyáros egy nap vár titeket az ország egy másik felében, a szentendrei Skanzenben. Cifraszűrt és széles karimájú kalapot viselők vernek tanyát a Jászárokszállási Fogadónál, és ha nem figyelünk, még a Skanzen Vonat is veszélybe kerülhet! A híres betyárokról, mint Rózsa Sándorról, Angyal Bandiról, Sobri Jóskáról és társaikról elnevezett portákon kicsik és nagyok próbára tehetik bátorságukat, de elkészíthetik a zsiványok életéhez nélkülözhetetlen dohányzacskót vagy bicskatokot. Lehet nyomozni, betyárruhát ölteni, de furfangban és ügyességben is kipróbálhatják magukat az érdeklődők.

Balatonboglári plakát, Kép: sajtóanyag
Balatonboglári plakát, Kép: sajtóanyag

Mitől Balcsi a Balcsi? Mindenkinek van egy élménye, érzése, igaz? Ennek jegyében újult meg idén a BB Boglári Balaton Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényén, 20-án kóstolhatunk jó borokat, hallgathatunk remek koncerteket két színpadnál is. Az iparművészek illetve a kézművesek kirakodóvásárán pedig biztosan talál minden korosztáy képviselője valamilyen vásárfiát. A BB Retró Állomásán megidézik a 80-as évek Balatonját a klasszik strandkajákkal, és a retro jegyében Ötvös Csöpi időtlen klasszikusaival is találkozhattok!

István, a király Csíksomlyón, Kép: zenebutik
István, a király Csíksomlyón, Kép: zenebutik

35 éve mutatták be az István, a királyt a Királydombon. A nálunk már legendássá vált rockoperát 20 évvel később Csíksomlyón vitték színre Novák Ferenc rendezésében és koreografiájával. Este 8-tól a csíksomolyói előadást a Zenebutik csatorna tűzi műsorára.

Tűzijáték Budapesten, Kép: MTI, Lakatos Péter
Tűzijáték Budapesten, Kép: MTI, Lakatos Péter

Ahogy nincs augusztus huszadika Bródy János és Szörényi Levente remekműve nélkül, úgy tűzijáték nélkül sem. Több mint 350 helyen rendeznek kisebb-nagyobb pirotechnikai bulit, és úgy tűnik ehhez az időjárás is kegyes lesz. Mielőtt elindulsz, előtte zárd jó helyre házi kedvencedet! A kutyák, a cicák rettegnek a robbanások hangjától! Félelmükmen elmenekülnek, sok állat haza se talál!

A Duna tévében este 9-től a budapesti tüzijátékot közvetítik… És utána még 133 nap, és itt a szilveszter!

Dél-balatoni pezsgés
Ez a titkos kapocs Dom Perignon, Coco Chanel és Bujdosó Ferenc között Balaton, nyár, vitorlázás, jó borok és gasztronómia. Valahogy így képzeljük a tökéletes vakációt a magyar tengernél. És hogy még teljesebb legyen az élmény, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy igazi, dél-balatoni stílusú tradicionális pezsgővel rukkolt elő. Részemről Coco Chanellel értek egyet, és azonnal megkóstolom!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!