>
Facebook hozzászólás

ADVENTI PROGRAMAJÁNLÓ

Párnakoncert Palya Beával

Ünnepi készülődés, rohanás, a zajos és tömött városban való intézkedés, a nagybevásárlás és a családi logisztika megszervezésének örvényében egy kis megnyugvásra, elcsendesedésre, és befelé figyelésre hív minden érdeklődőt Palya Bea és Gerzson János meghitt duókoncertjével, a Párnakoncerttel december 1-jén a MagNet Közösségi Házba.

„Az Altatok album dalai egy belső, csendes helyről születtek. Lassú hajnalokon, lusta estéken találtak rám ezek a szavak és dallamok. Lili a hasamban volt, alig ismertük egymást, mégis úgy emlékszem, a lelkeink könnyű táncot jártak, és arról sugdolóztak, hogy mennyire szeretik egymást. Az Éjjeli dalok című album pedig, amely most van születőben, ennek a hangulatnak folytatása. A dalok egy kisebb részét Panni, a második lányom inspirálta, de ez egy felnőttesebb anyag lesz. Az éjszakához való viszonyomat írtam zenébe, ezt a szürreális, töredékesen szerveződő világot, amely tele van titkokkal, vággyal, örömmel, szorongással, várakozással, elnyújtott, hosszú pillanatokkal.

Palya Bea, Kép: sajtóanyag
Palya Bea, Kép: sajtóanyag

Van szó nem-alvásról (Insomnia-blues), egy elképzelt csillagközi utazásról (Csillagvágta), az éjjel furcsa hangjairól (Éjjeli hangok), félelemről és magányról (Tág a világ), az összebújás erejéről, és arról, hogy az elalváshoz – csak úgy mint a meghaláshoz is – társ kell, hogy ne menjen rossz útra  lélek (Indulok odaátra).

Világra szóló koncertre készül a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014.március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.
Kép: PParchív

Jubileumi koncertet ad a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar 2020. február 9-én este 7-kor a Budapest Sportarénában. A 35 esztendős világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, több mint ezer koncertet adott eddig.

Meghívlak titeket ebbe a nagyon puha, őszinte, maszkok nélküli éjszakai világba. Az önmagunkkal és egymással való kapcsolódás mély élményét szeretném adni nektek ezzel a párnakoncerttel. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy átadjátok magatokat a puha párnáknak, a kényelmes foteleknek, meg a hangoknak. Utazhattok a zenével, alhattok is egy jót, dúdolhattok velem együtt, de csak ha jólesik, foghatjátok egymás kezét is, tapsolni sem kell.

Palya Bea és Gerzson János, Kép: sajtóanyag
Palya Bea és Gerzson János, Kép: sajtóanyag

Ez nem egy hagyományos koncert. Félretesszük a megszokott színpad-közönség, zenész-nem zenész leosztást. Közös tér van és közös idő, dallamok, szavak, a belégzés és a kilégzés, akolmeleg. Mi meg majd Gerzson János zenésztársammal óvatosan kísérünk titeket az utatokon, adunk nektek puha hangokat, játszuk az Éjjeli dalokat. Találkozunk.” (Palya Bea)

A koncert este hétkor kezdődik a Hamvas teremben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!