Facebook hozzászólás
360

ELÉRHETŐ A PIAC & PROFIT MAGAZIN LEGFRISSEBB SZÁMA!

Patai Mihály: Azért dolgozunk, hogy a fogyasztóknak olcsóbb legyen a bankolás

Utólag látszik, milyen jó, hogy fel sem merült az azonnali fizetési rendszer március 2-ai indulásának elhalasztása, hiszen az elektronikus fizetés jelentősége pont a koronavírus-járvány miatt megnőtt – mondja Patai Mihály.

Dr. Patai Mihály Kép: Piac & Profit

Lapunknak adott interjúban azt is elárulta, mi az álláspontja a bankok bankjának azzal kapcsolatban, hogy az egész hitelintézeti szektor a tranzakciós illeték eltörléséért lobbizik – többek között nála, mint a Bankszövetség exelnökénél. Azokra a kritikára, melyek szerint március végén még mindig 2-3 százalékos gazdasági növekedést vártak, miközben Varga Mihály pénzügyminiszter már a recessziót sem zárta ki, az MNB alelnöke azt mondja: nem volt joguk a tények, azaz a februári adatok alapján mást mondaniuk. A vele való beszélgetésből megtudhatjuk azt is, az MNB már dolgozik azon, hogy a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT) meglévő többségi részesedését kisebbségivé faragja le, amire jó alkalmat ad, ha a BÉT-et bevezetnék a BÉT-re. Miközben Patai Mihály abba is betekintést enged, miért is nem tudott kerek egy éve nemet mondani Matolcsy György felkérésére.

A jegybank alelnökével készült interjúnk a Piac&Profit digitális formában most megjelent április-májusi számában olvasható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!