Facebook hozzászólás
550

Pozsgások betonban

Újra indulnak a Családi napok a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben, a volt Öntödei Múzeumban! Április 9-én betonkaspó öntéssel és növényültetéssel várják a látogatókat az 1862-ben épült eredeti gyárcsarnokba és a múzeum csodaszép kertjébe!

 

A programot a SucCult kertészeti műhely szakemberei segítenek megvalósítani, akik elkötelezetten szeretik a szárazságtűrő növényeket, és azok sajátos igényeihez illeszkedő, könnyített betonkaspókat készítenek. A workshop résztvevői sok érdekességet tudhatnak meg a pozsgások világáról, miközben elkészíthetik saját tavaszi növénytartójukat és a már előre kiöntött kaspókba beleültethetik a kiválasztott kövirózsákat.

Betonvirágtartók, mögöttük két gyerek, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A közös ültetéskor a SucCult profi csapata mesél majd a növényszimbolikáról is, például az életerőt és a szorgalmat jelképező kövirózsáról, vagy annak felhasználási módjairól. A modern kaspókhoz illeszkedő növények szukkulensek, vagyis szárazságtűrő növények, így az otthoni gondozásuk sem igényel majd különösebb odafigyelést, viszont napról napra változó rajzolatukban, fejlődő fióknövényeikben sokáig gyönyörködhetnek, akik részt vesznek ezen az igazi tavaszi programon.

Tudod…
hogy varázsolhatsz oázist a konyhádba? Itt megmutatom!

A 11.00 órától induló tárlatvezetésen az öntöde titkaiba vezetik be a látogatókat. A múzeumpedagógiai műhely segítségével pedig a gyerekek is felfedezhetik az öntöttvas gyűjtemény legérdekesebb darabjait, vagy díszíthetik az elkészült növénytartókat.

Program:

10.00 -13.00 Betonöntés és növényültetés

10.00-13.00 Múzeumpedagógiai műhely:

  • A növénytartók kifestése, különböző anyagok segítségével még egyedibbé tétele.
  • A múzeum kiállításához kapcsolódó foglalkozás alkotni vágyó gyerekeknek.

11.00 „Kobakos kalandozás az egykori öntödében” – Tárlatvezetés a gyűjteményben

A programokat 4-től 99 éves korig ajánljuk. A múzeum családi napjairól további részleteket itt olvashatsz!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!