Facebook hozzászólás
358

Puskás Ferenc Emlékkoncert- az alzheimer-kór áldozataiért

A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága 2011. november 17-én (csütörtök) 18.00 órai kezdettel a Szent István Bazilikában Jótékonysági koncertet szervez „SZENTMISE PUSKÁS FERENC LELKI ÜDVÉÉRT HALÁLÁNAK 5. ÉVFORDULÓJÁN, EMLÉKKONCERT AZ ALZHEIMER-KÓR MAGYAR ÁLDOZATAIÉRT” címmel.  

A szentmise és az emlékkoncert a futball géniusz Puskás Ferencért szól halálának 5. évfordulóján, aki a világ legismertebb magyarja, akinek nimbusza fél évszázad óta egyformán fényesen csillog, aki számos magyar és külföldi magas állami kitüntetése mellett megkapta a NOB Olimpiai Érdemrendjét, akit a XX. század legnagyobb férfi sportolójának választottak meg, akit a magyar sport tiszteletbeli nagykövetének neveztek ki, akinek nagysága előtt tisztelegve a FIFA Puskás-díjat alapított, akiről Madridban utcát neveztek el, és aki a világ egyik legismertebb Alzheimer-áldozata.

A koncert megrendezésével széles körben szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét az Alzheimer-kórra, mivel e gyógyíthatatlan betegség a társadalmi körülményektől, szociális és kulturális háttértől függetlenül mindenkit érinthetnek, így egyre többünk családtagjait és barátait is.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági koncert 2006-ban a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága kezdeményezésére jött létre. Először a budapesti Mátyás Templom, azután kétszer a Szent István Bazilika, majd pedig a Szegedi Dóm és a Székesfehérvári Székesegyház volt a házigazda.

Az immáron hagyománnyá nemesült emlékkoncert támogatóinak sorából kiemelkedik Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, Csányi Sándor MLSZ-elnök, Tarlós István főpolgármester, Czene Attila sportállamtitkár, Szöllősi György, a PUSKAS.COM ügyvezetője, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Kispesti Önkormányzat, a Prohumana Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Puskás Pancho Sport Pub, valamint a Szent István Bazilika.

A koncert védnökei Dr. Hámori József agykutató, volt MTA-alelnök, Őexcellenciája Enrique Pastor de Gana, a Spanyol Királyság magyarországi nagykövete, Javier Pérez Bazo, a Spanyol Királyság Magyarországi Nagykövetségének kulturális attaséja, a Budapesti Cervantes Intézet igazgatója, Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, Csányi Sándor MLSZ-elnök, Tarlós István főpolgármester, valamint Czene Attila sportért felelős államtitkár.

Díszvendégek: Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, dr. Szepesi György.

A szentmisét Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálja.

Az est zenei műsora: Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!