Facebook hozzászólás
263

Püspökkel díszít karácsonyfát Wolf Kati

Cseppnyi szeretetet jelképező díszt rakott fel a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyfájára Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli református püspök és Wolf Kati. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. A beérkező adományokat csepp alakú díszek jelképezik, melyek az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál lévő karácsonyfán gyűlnek.

 

Wolf Kati és Bölcskei Gusztáv az elsők közt helyezték el az adományukat jelképező cseppnyi díszt a Szeretetszolgálat négy méteres karácsonyfáján. Az akcióval Kati és a református püspök mindenkit adományozásra bíztat, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény gyermekek számára.

Egy UNICEF-jelentés szerint hazánkban a gyermekek 15 százaléka él olyan családban, ahol senkinek sincs munkája. Két éve minden ötödik magyar gyermeket szegénység fenyegetett, amely magasabb, mint a teljes lakosságra vetített szegénységi mutató. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Ennek megakadályozására adománygyűjtést szerveznek.

A szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetre talált Wolf Kati személyében, aki örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy saját példáján keresztül hívja fel az emberek figyelmét: lehetőségeikhez mérten tegyenek a hátrányos helyzetű gyermekeke megsegítéséért.
„Anyaként szeretnék mindent megadni a gyermekeimnek, ami a fejlődésükhöz, oktatásukhoz szükséges. Tudom, hogy ezt sokan nem tehetik meg, pedig a gyerek kincs, a társadalom jólétének, jövőjének alapját jelenti. Ezért nagyon fontos hogy támogassuk őket. A gyermekeimet is próbálom ebben a szellemben nevelni” – indokolta Kati,hogy    miért állt a jó cél mellé.

„A szegénységből ott lehet kiemelkedni, ahol a jó oktatás, a társadalmi morálra való nevelés megvalósul” –emelte ki Bölcskei Gusztáv, hogy miért fontos számukra a nevelés támogatása. A református egyházfő elmondta, országszerte önkéntesek gyűjtik az adományokat, amelyért cserébe egy cseppnyi szeretetet jelképező karácsonyfadíszt adnak ajándékba. Ezeket az adományozó az otthonában lévő karácsonyfára rakhatja. Ugyanakkor, ahogy nő az adomány, úgy gyarapodnak a díszek a Magyar Református Szeretetszolgálat az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál felállított fáján.

A kampányhoz a regionális vízművek is csatlakoztak, akik Siófokon, Kazincbarcikán és Tatabányán felállított karácsonyfán gyűjtik a cseppnyi díszeket, valamint 3000 csepp megvásárlásával anyagilag is hozzájárulnak a szeretetszolgálat adománygyűjtéséhez.
Az Északdunántúli, a Dunántúli és az Északmagyarországi Vízművek vezetői maguk is fontosnak tartják az önkéntességet és komolyan veszik a közszolgáltatást végző szervezetek társadalmi felelősségvállalási stratégiáját. Éppen ezért örömmel csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat kampányához, melynek keretében a vízművek dolgozói és a településen élők közösen saját cseppnyi szeretet fát állítanak.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!