Facebook hozzászólás
445

EGY KIS TÖRTÉNELEM

Ragasztható divatlap a 18. századból

18. századi ruha bemutatásával folytatja Viselettörténet bélyegsorozatát a Magyar Posta. A mini képzőművészeti alkotás Weisenburger István grafikusművész munkája.

A 2016-ban indult bélyegsorozat harmadik kisívén a magyar nemesség történelmi ruháiból válogatott a társaság.

Viselettörténet kisív, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Az első címleten egy korhű díszmagyar férfiviselet látható: csákóra vágott, karcsúsított szabású dolmány, rajta barna, bárányprémmel szegélyezett mente, szűkszárú, hímzett magyar nadrággal. Az öltözéket Wolf József budapesti régiségkereskedőtől vásárolta az Iparművészeti Múzeum.

Viselettörénet díszboríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A második címleten látható női díszöltözetet Milkovich Zsigmond országgyűlési képviselő özvegye, a Koroncón birtokos Zámory Mária ajándékozta az Iparművészeti Múzeumnak. A gazdagon díszített selyemszövet szoknya mélyen dekoltált, halcsonttal merevített, selyemszalagos vállfűzővel jelenik meg a bélyegen.

A bélyegképek hátterében Győr belvárosának barokk jellegű épületei láthatóak annak okán, hogy a Milkovich család ehhez a helyhez köthető, hiszen Zsuzsanna apja, Jakab, Győr vármegyei szolgabíró volt.
A kisív keretén, a borítékon és a bélyegzőben a ruhák ihlette stilizált grafikák találhatóak.

Banksy, a botrányhős

Banksy: Lány lufival, Kép: Pető Fanni
Banksy: Lány lufival Kép: Pető Fanni

Banksy-kiállítás nyílt Budapesten. Most megtudhatod, ki ő? Vagy nem…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!