>
Facebook hozzászólás

DIPLOMATABULI

Ritka bélyegünnep

Kétféle megszemélyesített bélyegívet bocsát ki a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. év-fordulójának alkalmából a Magyar Posta. A két tervező Máté Alexandra és Zhao Wenjie.

A magyar tervezésű grafikán egy ún. „boldog” felhőben az évfordulóra utaló szám magyar hímzésmintával ötvözve, míg a kínai tervezésű grafikán egy magyar és kínai motívumokkal díszített váza látható. Mindkét alnyomaton az Országház és a Császári Palota egy részlete tűnik elő.

Magyar-kínai diplomácia 70 éve bélyeg, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

  1. október 6-án Kína és Magyarország felvette a diplomáciai kapcsolatot. A két ország között politikai és gazdasági együttműködés indult meg, mely tudományos, kulturális, oktatási, turisztikai megállapodásokat, cserekapcsolatokat is eredményezett.

Nemo kapitány újra a fedélzeten

Verne alkalmi boríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Jules Verne: Nemo kapitány c. műve ihlette a 2019-es ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisívet. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot ezúttal is az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja a Magyar Posta. A bélyegújdonság Vidák Zsolt tervei alapján készült mindössze 20.000 példányban.

Az elmúlt években a kínai kapcsolatok megerősödtek, ma   Kína Magyarország egyik fontos export-import partnere az Európán kívüli világból.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!