Facebook hozzászólás
725

ADVENTI PROGRAMAJÁNLÓ

Romantikus ünnepi várakozás a szomszédban

Amikor Ausztriára gondolunk, legtöbbünknek a nagy hegyek, a sí utak jutnak először eszébe, majd karácsony közeledtével a bécsi adventi puncs és az esernyős cukorkák. Azt sokan nem is tudják, hogy Bécstől egy karnyújtásnyira milyen különleges helyszíneken rendeznek adventi vásárokat. Íme egy kis ízelítő!

Advent Bécs környékén, a Duna-menti várak és kastélyok mentén

Alsó-Ausztria természeti bája, kies tája elrepít a mesék birodalmába: lovagi várakba, barokk kastélyokba, középkori apátságokba. Közeleg a karácsony, nyakunkon az advent, engedjünk Alsó-Ausztria vonzerejének. Csemegézzünk együtt! A kalandozást a világörökséghez tartozó Wachauban kezdjük.

Burg Aggstein, Kép: wikimedia
Burg Aggstein, Kép: wikimedia

Burg Aggstein – egy romantikus lovagi vár

Egy 320 méter magas kőszikla vet árnyat a vén Dunára. Ezen magasodik Aggstein vára. Már messziről integet, mintha Visegrád elevenedne meg. A hegyszirten épült várfokról pazar kilátás nyílik a Wachaura és az alatta kanyargó folyóra. A Künringek sasfészke hírhedt volt a maga idejében, a várurak innen portyáztak, kereskedelmi hajókra vadásztak, foglyokat ejtettek, akik itt sínylődtek. A várfalakon belül kápolna, lovagterem, lent a pincében egy kellemes taverna fogadja a betérőket. Festői környezet, mely advent táján újraéled, a ma embere pedig a középkorba csöppen. Családosoknak különösen izgalmas program. Aggstein egész évben látogatható, ám advent idején különösen vonzó. November 24-éig péntekenként  15–19 óra, illetve szombatonként és vasárnaponként 10–19 óra között is várja vendégeit.

Schloss Hof karácsony előtt, Kép: niederosterrich.at
Schloss Hof, Kép: niederosterrich.at
Karácsonyi falu Schloss Hofban

Ha már kastély, jöjjön a nagy kedvenc, a Bécstől alig egy órányira található Schloss Hof. Nagy kanállal ették ott az urak az életet, Savoyai Jenő és Mária Terézia is imádta ezt a vidéket, ha tehették, ott fogadták vendégeiket. A táj szépsége és csendje kapta meg őket. Nem véletlenül rendeznek ott évek óta adventi ünnepségeket, karácsonyi előkészületeket. A barokk kastély nappal is csuda szép, de monumentális mivolta, megkapó formája akkor teljesedik ki igazán, amikor beragyogják az ünnepi fények és ellepik a kertet, a parkot a vendégek. A kastélyt vidéki majorság veszi körbe, ahová ezúttal a vásárosok települnek be. Több mint 100 standon kínálják portékáikat, a szebbnél szebb kézműves vásárfiákat, kulináris specialitásaikat. Családosoknak különösen nagy élvezet. November 16. és december 22. között szombat és vasárnap 10.00-19.00 óráig várják a látogatókat.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!