Facebook hozzászólás
512

EGY KÉM AZ IRAKI HÁBORÚ ELLEN

Semmi nem veszélyesebb az igazságnál

Hamarosan a hazai mozikban is bemutatják a Marcia és Thomas Mitchell könyve alapján készült filmet. A főszerepben Keira Knightleyt láthatjuk majd. A kötet magyarországi megjelenése alkalmából közös konferenciát is rendez az Athenaeum Kiadó és a Republik Alapítvány Exportálható-e a demokrácia címmel.

KatharineGun, a brit titkosszolgálat munkatársa egy nap nehéz döntést hoz: szigorúan bizalmas információt juttat el a sajtónak egy amerikai–brit kémakcióról, amelynek célja, hogy megszerezzék az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a 2003-as iraki invázióhoz.

Egy kém az iraki háború ellen, Kép: athenaeum
Könyvborító, Kép: athenaeum

A könyv megírását alapos kutatómunka előzte meg, a szerzőpáros pedig lehengerlően meséli el ennek a bátor fiatal nőnek a történetét. A  magyar fordítás Szieberth Ádám munkáját dicséri. A szerzőpáros kötete most jelent meg a hazai könyvesboltok polcain.

Sean Penn kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező és politikai aktivista úgy fogalmazott: Katherine Gun az emberiesség hőse.

Exportálható-e a demokrácia?

A könynv megjelenése alkalmából konferenciát rendez a Republikon Alapítvány és az Athenaeum Kiadó 2020. január 15-én 10 órakor a TRIP Hajón: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es mólónál.

Rendezvényünkön a kötet apropóján az euroatlanti befolyásolás és elköteleződés témáját járják körbe a közel-keleti térség, illetve Magyarország szempontjából. A számos ismert szakelőadó mellett több volt magyar külügyminiszter, mint Balázs Péter, Jeszenszky Géza és Kovács László, illetve az egykori külügyi államtitkár, Szent-Iványi István is elmondja véleményét. A rendezvény moderátora Veiszer Alinda lesz.

Így láttam – a kamera mellől

Nádorfi Lajos operatőr fotója, életmű-kiállításának plakátja
Kép: Nádorfi Lajos

„50 évvel ezelőtt, 1970.január 14-én lettem a Magyar Televízió munkatársa. Munkám során különböző tájakon természeti csodák, rendkívül érdekes személyiségű emberek és lenyűgöző szépségű emberi alkotások vettek körül: több ezer méter magas hegyek, dél-amerikai, ázsiai, európai népek és csodálatos kultúráik, szibériai sámánok, különféle vallási ünnepek, egyszerű, de nagyszerű emberek ugyanúgy, mint a fantasztikus művészek és tudósok.” E szavakkal invitálja nézőit Nádorfi Lajos Balázs Béla-díjas operatőr életmű-kiállítására.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!