Facebook hozzászólás
262

Sikamlós terepre váltott Árpa Attila

Tompos Kátya, Miller Zoltán és Árpa Attila is közreműködnek az  5,5 millió dolláros költségvetésből készülő Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalben, amelyben az orosz jégtáncosok legjava mutatkozik be a magyar közönségnek december 5-étől Budapesten.

Szidbád jégtáncosok, Forrás: Origo Filmstúdió/Steiner Gábor
Forrás: Origo Filmstúdió/Steiner Gábor

Hatalmas mesevilágként elevenedik meg Szindbád és Anna hercegnő története hamarosan Budapesten egy családi jégmusicalben. Az 5,5 millió dolláros költségvetésből készülő, monumentális díszletekkel fűszerezett nemzetközi produkcióra egy 54 fős orosz stáb készül hetek óta Magyarországon, velük dolgozik Tompos Kátya, Miller Zoltán és Árpa Attila is.

A történet szerint Berci és Anna a hazaút helyett a mozit választják, de még nem is sejtik, hogy életük legnagyobb kalandját fogják átélni. Mikor a filmvászonról Morgan kapitány magával ragadja Bercit, Anna elindul, hogy kiszabadítsa öccsét a mesevilágból, ahol a tengeri kalandban Szindbád a tengerész lesz segítségére. Illetve talán épp fordítva…

Árpa Attila nem érzi úgy, hogy túl nagy váltás lenne a családi jégmusical az Argo, az SOS Love vagy a legutóbbi Víkendhez képest.

„Szeretek többféle karaktert hozni. Egy időben beskatulyáztak ebbe a rosszfiú szerepbe, így minden helyzetben ezt várták el tőlem. Aztán meguntam, és váltottam. Az Argo filmek közben volt egy próbálkozásom a mesék világában, a Sólyom országával, így a mesék világa sem ismeretlen. Ez a darab pedig azért is különleges, mert egy régi kedvenc, Szindbád, a mindig lázadó tengerész egy újkori kalandját meséli el, ráadásul egy filmstúdióban, az orosz jégtáncosok legjavával. A történet a mai valóság és a mesevilág között egyensúlyoz, Szindbádról kiderül, hogy a legendák néha csak legendák, a kalózkapitány pedig nem feltétlenül rossz – csak nem járt a jó iskolákba. Mint minden jó történet, így ez is többrétegű. A felnőttek is visznek valamit haza, a gyerekek is. Nem feltétlenül ugyanazt. Ettől jó egy film vagy színdarab” – mondta a színész, aki a darab látványvilágtól is le van nyűgözve.

„Ez itthon egy új dolog. A jégen ötven jégtáncos, akikkel a legutóbbi téli olimpián találkozhattál, de most mind talpig jelmezben, ki matróz, ki kalóz, szirén, meg a többiek. Hatalmas a díszlet, egy 4000 négyzetméteres műteremben focipályányi, a háttérben egy hatalmas vetített fal, a jég közepén pedig egy hajó lebeg egy jelenetben. Filmes szemmel is lenyűgöző a látványvilága” – tette hozzá Attila.

Tompos Kátya eddig csak filmek szinkronizálásával foglalkozott, most azonban egy élő színdarab orosz ajkú művészeinek kölcsönzi majd a hangját.

„Nem vagyok nagy musicalrajongó, de ezt a feladatot szívesen vállaltam, mert tudom, hogy az orosz jégtáncosok mindig magas színvonalat képviselnek, szívesen adom a hangom a produkcióhoz. Édesanyám is jégkorcsolyázott Moszkvában, mert ugye ő orosz származású. Gyerekkorom óta rajongója vagyok a jégtánc világbajnokságnak, amelyben az orosz versenyzők mindig is jeleskedtek. A sportok közül ez az egyik kedvencem, mert előadó-művészettel párosul, mellette szigorú technikai igényeknek kell megfelelni” – árulta el Kátya.

Szindbád-stáb, Forrás: Origo Filmstúdió/Steiner Gábor
Forrás: Origo Filmstúdió/Steiner Gábor

Miller Zoltán az egyik főszereplő, Szindbád hangját kölcsönzi majd a jégmusicalben.

„Már volt lehetőségem találkozni a Szindbádot alakító orosz művésszel. Gyakorlatilag egy mondatot beszéltünk, mert ő oroszul beszélt, én pedig még angolul sem. A bemutatkozás után belenézhettem a próbába is, és valami egészen elképesztő látvány tárult elém, nagyon tehetségesek a művészek és egy óriási show van készülőben” – mesélte Zoltán.

A produkciót az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében készítik elő és tűzik majd műsorra. A 24 méter magas, majd 5000 négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme. Olyan produkciókat forgattak korábban a stúdióban, mint a Die Hard 5, az Inferno Tom Hanks-szel, a Hercules Dwayne Johnsonnal, és itt vették fel a megújult Játék Határok Nélkült is.

A Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalt Budapest után Moszkvában mutatják be, majd európai turnéra indul, így a magyar közönség láthatja először december 5-től, csupán néhány napon át. A jégrevűről további részleteket itt olvashatsz! Jó szórakozást!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!