Facebook hozzászólás
472

Siófok lenyomta Budapestet

Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben. A szállásfoglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt – derül ki egy ismert szobafoglaló portál elemzéséből. Átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre. A belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest tündököltek, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica vitték a prímet. A portál becslése szerint a turizmus 12,5 százalékkal bővült.

Siófok, Aranypart, Kép: wikimedia
Siófok, Kép: wikimedia

Az üdülések 28 százaléka szólt 2 éjre, 27 százalékuk pedig csupán egyre. Töretlen az apartmanok és a vendégházak iránti érdeklődés: csaknem a foglalások felét tették ki.

– A legkeresettebb szállástípusok sorát a panzió (16,5%) és a 3 csillagos hotelek (13,5%) követték, a top 5-ös listát pedig a 4-5 csillagos hotelek (9,8%) zárták – ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Az átlagos foglalási érték 5 százalékkal emelkedett 2017 ugyanezen időszakához képest.

– A foglalások majd kétharmada 50 ezer forint alatti volt, csak körülbelül minden ötödik foglalás képviselt 50-100 ezres nagyságrendet. A legdrágább foglalás majd másfél milliót kóstált, míg a legolcsóbb ennek töredékébe, 1500 forintba került – árulta el Keresztes Nóra.

Vissza a természetbe!
Átszivárog a turizmusba is az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatos életmód iránti igény. Az utazóknál ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak a legkedveltebbek, de Eger is Balatonfüred és a top ötben végzett, így az élboly összeállítása változatlan tavalyhoz képest, csupán a sorrend módosult némileg. Gyula, Szeged és Zalakaros követik a legjobbakat, a tizedik pozícióról viszont Zamárdi lecsúszott, helyére Balatonlelle lépett. A belföldi foglalások mellé járó kedvezménykuponok közül az Egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Zalakarosi Fürdő voltak a legkedveltebbek a Szallas.hu statisztikái szerint. A külföldi úti célok közül Zakopane, Vir és Crikvenica győzedelmeskedtek, őket követte Zadar, Szováta és Krakkó. A top tizes listán még Medulin, Torockó, Rab és Parajd kaptak helyet. A legtelítettebb nap július 23-a, hétfő volt.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!