Facebook hozzászólás
373

Siófoké Európa legszebb főtere

Siófok ezüstérmet nyert az európai virágosítási versenyen, mellette pedig a legszebb főtérnek járó elnöki különdíjat is odaítélték a városnak az Entente Florale európai versenyen – olvasható a sonline.hu oldalán.

A Balaton fővárosa az európai virágosítási és településszépítési versenyen kapta meg a díjat. A „trófeákat” nemrég vette át az angliai Bristolban Siófok polgármestere, Lengyel Róbert és alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita.

Kép: Pixabay

Az Entente Florale európai virágosítási, településszépítési versenyen Magyarországot mindkét kategóriában balatoni település képviselte. Tavaly a városok versengésében idehaza Siófok győzött. Az európai megmérettetés zsűrije európai körútján kiválasztotta a tizenhat legjobbat, e települések vezetőit hívták meg az angliai díjátadóra. A városok kategóriájában hat település kapott aranyat, Siófokon kívül még kettő ezüstöt.

Balatongyörök, Kép: wikimedia

A falu kategóriában az északi parti Balatongyörök aranyoklevelet kapott – írta a sonline.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!