>
Facebook hozzászólás

Szállj, szállj madár!

A Hortobágyi Madárkórház kapta a Viasat Nature 300 ezer forintos támogatását. Az Állatok Világnapja alkalmából a csatornán bolygónk legveszélyeztetettebb állatfajai kaptak szerepet egy-egy műsor erejéig. A nap további különlegessége volt, hogy a társaság Facebook közössége is nemes célért nyomhatta a lájkokat: így kapták a legtöbbet a madarasok, és ehhez mi is gratulálunk!

Az Állatok Világnapja misszió – amely magában foglalja az állatjóléti szabványok és az állatok helyzetének javítását világszerte – a Viasat Nature egyik kiemelt ügye. Támogatásuk kifejezése képpen a Viasat Nature az esemény apropójából elhozta a világ leglélegzetelállítóbb helyszíneit és a természet legkülönlegesebb állatfajait.

Állatorvosi ellátást kap egy madár a Hortobágyi Madrákórházban, Kép: Viasat Nature
Állatorvosi ellátást kap egy madár a Hortobágyi Madárkórházban, Kép: Viasat Nature

A Viasat Nature eseményének célja, hogy fokozza az emberek természet-tudatosságát, felhívja a figyelmet annak fenyegetett és sérülékeny természetére, miközben a Földön élő, különböző állatfajok sokszínűségét is hirdeti.

A csatorna ugyanezen a napon Facebookos voksolást indított saját közönsége körében. 300.000 forint értékű adományt bocsátottak szavazásra, melyet – a feltöltött fotó alapján – a legtöbb kedvelést kapott alapítvány nyerhetett meg. A játék egyik résztvevője volt a Papagájvilág Alapítvány, aminek fő tevékenysége a papagájok védelme, valamint tartási szokásaik oktatása és a kényszeresen kiabáló, tolltépő, agresszív egyedek rehabilitálása. A másik nyertesjelölt az Elveszett Állatok Alapítványa volt, akiknek célja a házi kedvencként tartott állatok gyógyítása, gazdához juttatása, óvodások és kisiskolások oktatása a helyes állattartásról és természetvédelemről.

A pénzjutalmat a verseny harmadik közreműködője, a Hortobágyi Madárkórház nyerte meg, a szavazatok háromnegyedével.

Etesd, hogy énekeljen!
Az első fagyok beköszöntével megkezdődik a 128. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe. Hogyan és mivel etessük énekes madarainkat?

Az alapítvány huszonhat éve ment, gyógyít és ápol segítségre szoruló sérült, beteg vadmadarakat. Évente több mint ezer gazdátlan páciens részesülhet szakszerű, állatorvosi ellátásban, legyen szó sebészeti műtétről, gyógyszeres kezelésről, vagy fiókanevelésről. Ars poeticájuk szerint „Sas, sólyom, bagoly vagy veréb? Mindenkinek jár az esély!”

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…

Nem egy tipikus decemberi hétvége lesz a mostani!

Változékony az idő, esik az eső, néhol szállingózik a hó. A lehűlés megérkezett, de nem lesz tartós: a hétvégére…
1 / 1 509

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!