Facebook hozzászólás
221

Szárnyakat kap a Rubik-kocka

Legendás magyar logikai játék mellé áll a világszerte ismert energiaital márka. A Rubik-kockának ad szárnyakat, és repíti egészen új magaslatokba. Az egyenes kieséses rendszer formátumának bevezetésével a legjobb és legbátrabb sportolók versenyezhetnek egymással az egyedi trófeákért és az értékes nyereményekért. A nemzeti selejtezőkön győztes játékosok – köztük a magyarok is – a bostoni finálén képviselhetik hazájukat, ahol a világ legjobb kockásai mérkőznek meg egymással.

Rubik Ernő, Kép: Somay Márk
Rubik Ernő, Kép: Somay Márk

Május 27-én a magyarokon a sor, hogy eldöntsék, ki képviselheti a legendás kocka szülőhazáját a bostoni világdöntőn. A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, is részt vesz.

– A Kocka az intelligenciát és a játékosságot ünnepli, a sportszerű kockázás pedig világméretű rajongói közösséget vonz az ilyen eseményekre – mondta Rubik Ernő.

Minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit szintén a helyszínen szurkol majd a magyar versenyzőknek.

– Nagyon izgalmasnak tartom, hogy egy olyan új, szellemi sport születik, amelyben a sakkhoz hasonlóan egy az egy ellen játszhatnak a felek. Ami rendkívül szimpatikus a versenyben, hogy a női játékosok révén a nemek közötti egyenlőségre is felhívják a figyelmet a világbajnokságon, magyarként pedig csodálatos érzés, hogy a Red Bull is felfigyelt a nem mindennapi fejtörőnkre – mondta el a sakkozó.

Bár minden hetedik ember a világon tartott már a kezében Rubik-kockát, jóval kevesebben vannak, akiknek sikerül is kirakni. Ahhoz pedig, hogy valaki profi versenyzővé váljon, kevesebb mint egy perc alatt kell megoldania a logikai játékot. A hírhedten nehéz fejtörő kirakásának jelenlegi Guinness-rekordja ugyanis mindössze 4.22 másodperc. A néhány százezer fős sportkockázó közösség számára majd ezer helyi és nemzetközi verseny kínál lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket.

Rubik-kockák, Kép: Red Bull
Rubik-kockák, Kép: Red Bull

Az első Red Bull Rubik Kocka Világbajnokságon a világ legeredményesebb kockázói mérhetik majd össze tudásukat szeptember 22-én, Bostonban.

Sakkjátszótéren készülnek fel a sulira az ovisok
Egy éve mutatták be az iskolák alsó tagozataiban már sikerrel alkalmazott Sakkpalota-program új, óvodások számára kidolgozott elemeit. A Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program beépítésével már ötéves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira a szülők és a pedagógusok.

Ezt megelőzően Brazíliától Japánig, Angliától Indiáig, több mint 15 országban tartanak majd selejtezőket. Innen, valamint az online szabadkártyás rendszeren keresztül bekerült győztesek repülhetnek tovább a világdöntő helyszínére, Bostonba. A bajnokságon bárki elindulhat, hogy megküzdjön a leggyorsabb Rubik kockázó címért és részesüljön a verseny 30 ezer dollár (kb. 8 millió forint) összértékű nyereményeiből, vagy további, egyedi szponzorált trófeákra tegyen szert.

A magyarországi selejtező időpontja: 2018. május 27. – a döntők várhatóan 17 órától kezdődnek a Tesla Loft Hallban, 1075 Budapest, Kazinczy u. 21. Ha többet is szeretnél tudni, kattints ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!