Facebook hozzászólás
427

LESZ MÉG ITT MEGLEPETÉS!

Szárnyaszegett légitársaságok

Törölte több olaszországi járatát is a Wizz Air március 10. és április 4. között . Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba sem indítanak repülnek. Mivel a légitársaság a 14 napos határidőt betartotta, az utasok nem tarthatnak igényt a jegyáron kívüli kompenzációra. A brit fapados Easyjet és más légitársaságok is tömegesen törlik járataikat. Teljes reptérzárra Magyarországon nem számít a Légi Segéd.

Az új koronavírus Magyarországon is megjelent. A kór hosszú lappangási ideje és a változó súlyosságú lefolyása miatt a fertőzöttek pontos száma egyelőre ismeretlen. A szakemberek szerint a hazai reptereken egyelőre nem várható változás.

Repülőgép, mögötte napvilágította felhők, Kép: legiseged.hu
Kép: legiseged.hu

− A magyar hatóságok – véleményem szerint – az utasforgalmat nem fogják leállítani a magyar reptereken, azonban hatósági korlátozásokra bizonyos járatokat illetően lehet számítani. A jelenlegi intézkedéseken túl ez az egyetlen észszerű lépés; teljes légtérzárra pedig csak súlyosabb világjárvány, terrorcselekmény, vagy háború esetén kerülhet sor  – mondta el Karl Gustav Annus szakértő, a Légi Segéd ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy további járattörlések mindenképpen előfordulnak majd, de ez esetben az utasok a repülőjegy árán kívül további kompenzációra csak akkor jogosultak, amennyiben a légitársaság a törlést üzleti érdekből (tehát nem a járványvédelem miatt) teszi, és azt a felszállás előtt kevesebb, mint 14 nappal jelzi.

Szájmaszkos hölgy, Kép: legiutas.hu
Kép: legiutas.hu

Karl Gustav Annus elmondta: a repülőgépek és repülőterek higiéniájára az utasoknak is vigyázni kell!

− A gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés és a szánk eltakarása tüsszentéskor, köhögéskor alapvető, ha betegek vagyunk, akkor pedig ne menjünk közösségbe és forduljunk orvoshoz – figyelmeztetett a szakember.

(Forrás: legiseged.hu)

Az ellenség a levegőből támad!

Szájmaszkban a Föld, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Nem hiszed el, de bizony a 19. századi hadisebészet nagy találmánya – a szájmaszk – az idei influenzaszezonban sztár-termék lett: jelenleg 10-szeres áron kaphatóak a piacon, és az emberek meg is rohamozzák értük a patikákat. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeknek a maszkoknak a többsége nem sokat ér a vírusokkal szemben, ha csak azt nézzük, hogy a szemünkön keresztül is megfertőződhetünk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!